Petak, 10 Srpanj 2020 15:45

Grad Požega pristupio članstvu Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

VUKOVAR - Zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha prisustvovao je svečanom potpisivanju ugovora o pristupanju Grada Požege članstvu Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije koje je održano u Vukovaru.

Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije je neprofitna organizacija usmjerena na humanitarno i socijalno djelovanje. Osnovana je u veljači 2020. godine sa sjedištem u Vukovaru sa svrhom pružanja potpore u provođenju humanitarnih aktivnosti usmjerenih na dobrobit bolesnih, starih i nemoćnih osoba, djece predškolske dobi, učenika, studenata, mladih, fizičkih i pravnih osoba te pomaganje projekata u Republici Hrvatskoj i Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Ured Zaklade u Vukovaru otvoren je 12. lipnja, a nazočio mu je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji je tom prilikom istaknuo važnost odnosa s Bosnom i Hercegovinom.

- Povećali smo znatno novčana sredstva koja su uložena u potpore konkretnih projekata – od obrazovanja, zdravstva i kulture do gospodarstva. Povećali smo trgovinske odnose, intenzivirali odnose s Bosnom i Hercegovinom – otvorili dva konzulata, predstavništva gospodarske komore, radioteleviziju, uspostavili bolje prometno povezivanje. - rekao je Plenković u izjavi novinarima nakon otvorenja Ureda Zaklade.

Po riječima upravitelja Zaklade, zamjenika vukovarsko-srijemskog župana Josipa Dabre, djelovanje Zaklade bit će usmjereno prema osnivanju, izgradnji, uređivanju i opremanju domova za stare i nemoćne, pružanju raznih oblika potpore starim, nemoćnim i bolesnim osobama, ali i financiranju obnove i opremanja objekata za djecu predškolske dobi, za učenike i studente. Dodjeljivat će i novčane potpore učenicima i studentima tijekom njihovog redovitog školovanja, a bavit će se i drugim humanitarnim i dobrotvornim aktivnostima.

2eda94f0496d700cccb9ac4518e1bf64 2 XL