Srijeda, 23 Siječanj 2013 18:03

Blagoslov u jedinstvenom vinogradu na Trgu graševine

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

VINCELOVO NA TRGU GRAŠEVINE U KUTJEVU  -

 

KUTJEVO – Kutjevački vinari blagoslov i molitveno zazivanje sv. Vinka za dobrim urodom tradicionalno su obavljali u svojim vinogradima, a nekoliko godina to svi zajedno obavljaju u jedinstvenom vinogradu na kutjevačkom Trgu graševine. Svaki član udruge vinara ima svoj trs koji se simbolično orezuje i zalijeva vinom, a božji blagoslov i zaštitu sv. Vinka zazvao je kutjevački župnik Župe rođenja blažene djevice Marije, vlč. Marijan Đukić. U orezivanju i paljenju vincelovske vatre kutjevačkom gradonačelniku Ivici Nikoliću pridružili su se i gosti, Ivan Knez, gradonačelnik Biograda na Moru, Josip Krnić, načelnik općine Babina Greda i Snježana Španjol, zamjenica ministra poljoprivrede. IMG 0714

 

 

Svečanost Vincelova upotpunili su i predstavnici obrtnika i ugostitelja iz Biograda na Moru, a njihovi ugostitelji su kutjevčanima ponudili specijalitet od tune. Već nekoliko godina razvijamo tu suradnju između kontinentalne i jadranske Hrvatske, njima nudimo ponudu našeg kraja, posebno naših kvalitetnih vina i ostalih poljoprivrednih proizvoda, istakao je gradonačelnik Nikolić u svojoj zahvali gostima s Jadrana.

 

 

IMG 0631Veselo je na Trgu graševine bilo cijelo poslijepodne kada su se na velikoj pozornici izmjenjivali umjetnici i glazbenici, TS Fijaker, Grupa Amor, Klapa Biograd, TS Veličke legende, Tihomir Kožina, TS Castrum, Ana Baketarić, a posebni gost večeri koji je popunio trg s mladima, ponajviše djevojkama, bio je poznati pjevač, skladatelj pop i rock glazbe Siniša Vuco.

 

 

Na štandovima je bila dobra ponuda ručnih radova, suvenira, eko proizvoda, domaćih specijaliteta, suhomesnatih slavonskih proizvoda, a ponajviše dobre vinske kapljice kutjevačkih vinara. Uz grad Kutjevo u organizaciji Vincelova sudjelovali su TZ Kutjevo, Udruga kutjevački vinari i Kutjevo d.d., a projekt je financiran i sredstvima Europske unije.

IMG 0747

IMG 0739

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 0677

IMG 0828

IMG 0652

IMG 0776