Ponedjeljak, 27 Travanj 2020 10:06

Dobro napreduje gradnja Dječjeg vrtića u Kutjevu koji je krenuo sa upisom djece za jesen

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

KUTJEVO - Radovi na izgradnji vrtića u Kutjevu ne jenjavaju unatoč mjerama zbog korona virusa. Za sada sve ide po planu i programu građenja u što se uvjerio i kutjevački gradonačelnik Josip Budimir koji je obišao gradilište i uvjerio se u brzinu i kvalitetu radova.

Dječji vrtić sve više dobiva vizuru kakvu bi trebao imati nakon završetka radova i nezaustavljivo raste prema oblacima, a prema planu uskoro bi trebao dobiti i krov. Postavljena su vrata i prozori kroz koje će naši najmlađi sugrađani veselim okicama promatrati svijet oko sebe.IMG 4577 e1587792876313

Trenutno u Dječjem vrtiću Kutjevo ima 44-erp upisane djece koja su zbog nedostatka prostora svrstana u jednu skupinu što će i nadalje biti stanje koje će potrajati do izgradnje novog vrtića. Novoizgrađeni vrtić bit će sagrađen na prostoru od zavidnih 900 metara kvadratnih, imat će kapacitet prihvata za 90 mališana podijeljenih u tri odgojne skupine te jednu jasličku za naše najmlađe sugrađane.
U ovome trenutku su djelatnici kao i mališani koji pohađaju vrtić na prisilnom odmoru no u skoro vrijeme će dobiti zeleno svjetlo za povratak u svoj stari vrtić, a nakon ljetnih praznika i malog predaha krenut će po prvi puta u novu pedagošku godinu u vrtić kakav su doista i zaslužili, građen po najnovijim pedagoškim standardima.
Izgradnja novog dječjeg vrtića definitivno je najveća investicija u povijesti grada Kutjeva, a vrijedna je 11,5 milijuna kuna. vrtić gradonačelmnik e1587792014650

Iz grada Kutjeva podsjećaju roditelje s područja grada da upišu dijete u vrtić jer je rok počeo teći od 15. travnja i trajat će do konca svibnja.