Ponedjeljak, 27 Siječanj 2020 10:39

Započelo osposobljavanje za 22 žene kroz projekt Grada Pleternice - Zaželi i ostvari

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

PLETERNICA - Započelo je osposobljavanje zaposlenih žena u sklopu projekta Zaželi i ostvari. 18 žena pohađa osposobljavanje za gerontodomaćice dok ih 4 pohađa autoškolu.Nakon što prođu teorijski i praktični dio pojedinog osposobljavanja polagati će ispit i dobiti diplome i uvjerenja. Program osposobljavanja za gerontodomaćice provodi učilište LINK iz Požege a osposobljavanje žena za vozača ˝B˝ kategorije provodi autoškola TRAFFIC iz Pleternice.

Novostečeno zanimanje gerontodomaćice, zaposlenim ženama upisat će se u e-radnu knjižicu i osigurati im veću konkurentnost na tržištu rada nakon provedbe projekta.Dobivenim vozačkim dozvolama žene će zasigurno postati konkurentnije na tržištu rada obzirom da je danas većini poslodavaca uvjet zapošljavanja vozačka dozvola. Provedbom navedenih osposobljavanja ženama će se povećati razina znanja i vještina te će se moći bolje pozicionirati na tržištu rada u lokalnoj zajednici nakon završetka projekta.

Projekt ˝Zaželi i ostvari˝ financira se iz iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 3.067.873,91 kn na razdoblje od 30 mjeseci. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Požega i Centar za socijalnu skrb Požega.


Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice

Lenta PLETERNICA