Četvrtak, 16 Siječanj 2020 13:43

Završetak izgradnje dvorane OŠ Dobriša Cesarić očekuje se do iduće školske godine

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Gradonačelnik Darko Puljašić obišao je radove na projektu dogradnje i nadogradnje škole te dogradnje školsko – sportske dvorane OŠ „Dobriša Cesarić“. Malo tko danas u Hrvatskoj nije čuo za ovu školu koja nosi ime velikog pjesnika, školu s gotovo 60 godina tradicije kroz koju su prošle tisuće učenika, danas uspješnih Požežanki i Požežana, školu koja se ističe po kvaliteti svoga rada, učitelja i nastavnika, školu koja će napokon dobiti svoju sportsku dvoranu. Zahvaljujući pojedincima kojima je promicanje vlastite dobrobiti važnije od zalaganja za opće dobro i dobro djece našega grada, ime ove škole danas se spominje u negativnom kontekstu tzv. subvencijskih prijevara. No, mi vjerujemo kako je pravda spora, ali ipak dostižna i kako će ova investicija po svome završetku biti na ponos brojnim budućim gerenacijama.

Do sada je u ovu investiciju uloženo 8.847.606,70 kuna, od toga u 2019. godini 1.630.601,00 kuna. U rujnu prošle godine završena je prva faza radova u kojoj su izgrađene pomoćna dvorana sa svlačionicama, kuhinja, blagovaonica, dvije učionice i prostor za upravu, dok se u ovoj fazi gradi nova dvodjelna dvorana čije se završetak očekuje u ovoj 2020. godini, odnosno do početka iduće školske godine. Prema riječima gradonačelnika Puljašića, sredstva za završetak radova bit će osigurana kroz proračun Grada Požege, kao i do sada, a Grad Požega kandidirat će projekt na još nekoliko ministarstva, osim Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, kako bi se nabavila oprema za dvoranu.

- Mi ispunjavamo samo svoju obvezu da djeci koja žive u gradu Požegi i idu u školu omogućimo da imaju jednake uvjete i prava kao djeca u ostatku županije. Žao mi je što u nekim vremenima kada je država financirala izgradnju ovakvih objekata to nije prepoznato, odnosno ti ljudi nisu znali ni prepoznati te uvjete, kandidirati, kao ni provesti natječaje. Sretan sam i zadovoljan što će Požega za školsku godinu 2020./21. imati spremnu još jednu dvoranu čime ćemo rasteretiti našu jedinu dvoranu SD „Tomislav Pirc“. U dogovoru sa školom, dvoranu će moći koristiti i nogometaši Požege i Slavonije. Žao mi je što je jedna pozitivna priča kriminalizirana zbog pojedinaca koji žele jeftinim poenima napraviti štetu svojoj djeci i djeci grada Požege, ne meni. Ja bih sve opet ponovio jer sam i dalje uvjeren da radimo dobro, da radimo ispravno i žao mi je što će se nakon nekog vremena ipak na kraju utvrditi da je naša priča bila ispravna i u skladu sa Zakonom. Pozivam sve sugrađane da dođu vidjeti gdje je njihov novac uložen. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Ravnateljica škole Zvjezdana Krip izrazila je žaljenje što se ime njihove škole u medijima pojavljuje u negativnom kontekstu.

- Naši učitelji i učenici vrijedno rade i ostvaruju izvrsne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, a pokreću i brojne projkte. Namjera našeg osnivača i gradonačelnika bila je da naši učenici konačeno dobiju sportsku dvoranu. Sve županijske škole s puno manjim brojem učenika imaju dvorane, dok tri gradske škole nemaju. Kada je započela izgradnja velike dvorane zaista smo bili sretni. Roditelji i učenici iz dana u dan su pratili kako je dvorana napredovala i prema tome nikako mi nije shvatljivo da netko može biti protiv stvaranja boljih uvjeta rada za našu djecu i dobrobit cijele zajednice. – rekla je ravnateljica Krip.