Subota, 15 Prosinac 2012 14:40

Donirali bolničke opreme za milijun kuna

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

ZVONKO PAPAC PRISKRBIO ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA ŽUPANIJE VRIJEDNU DONACIJU  -

 

POŽEGA - Zvonko Papac iz Vidovaca, požeškog prigradskog naselja, koji već 30 godina živi i radi u Njemačkoj osigurao je vrijednu donaciju zdravstvenim ustanovama Požeško- slavonske županije. Naime, bolnica u kojoj radi selila se na drugu lokaciju te se otvorila mogućnost donacije kreveta, od kojih neki kao novi vrijede i 8.000 eura. - Trebao se samo organizirati prijevoz. U dogovoru s ravnateljem Doma zdravlja Požeško–slavonske županije Darkom Puljašićem organizirao se taj prijevoz i u našu županiju je stiglo 150 kreveta s madracima te stotinjak noćnih ormarića visoke kvalitete, funkcionalnosti i standarda kakve zahtjeva njemački zdravstveni sustav. Oni su potpuno ispravni, u njima su do kraja travnja ležali pacijenti koji bi dalje u njima ležali da se bolnica nije selila – kazao je Zvonko Papac čija je donacija vrijednosti oko milijun kuna. PC078338

 

Darko Puljašić, ravnatelj Doma zdravlja osobno je otišao u njemački grad Neuss gdje se uvjerio u kvalitetu kreveta te je uz pomoć grada Pakraca, lipičke i pakračke bolnice organizirao prijevoz. Kreveti su raspoređeni na Dom zdravlja, pakračku bolnicu te Specijalnu bolnicu Lipik.

 

-S ovim krevetima, madracima i ormarićima značajno smo podigli kvalitetu smještaja. Zaista, moram reći da donirani kreveti u odličnim stanju i vjerojatno su najbolji kreveti koje imamo u bolnici – kazao je Darko Kelemn, ravnatelj lipičke bolnice.

 

      Svi ravnatelji zajedno s Požeško–slavonskim županom Marijanom Aladrovićem zahvalili su na vrijednoj donaciji Zvonku Papcu kojem su uručili zahvalnice. (a.t.)