Ponedjeljak, 02 Prosinac 2019 13:57

Svečano otvorena novouređena multimedijalna dvorana u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(20 glasova)

PLETERNICA - Svečano je otvorena novouređena multimedijalna dvorana u Gradu Pleternici koja se nalazi na prostoru nekadašnjeg kina, na Trgu Zrinskih i Frankopana, s 235 sjedećih mjesta i akustičnim uvjetima, namijenjena je koncertima i sličnim kulturno zabavnim sadržajima.

Rekonstrukcija bivše kinodvorane vrijedna više od 20 milijuna kuna te je dio velikog projekta budućeg interpretacijskog centra Terra Panonica, vrijednog 25 milijuna kuna, prvi takve vrste u Požeško slavonskoj županiji. Sugrađanima i svim prisutnima novu multimedijalnu dvoranu predstavila je gradonačelnica Antonija Jozić, nastavljajući tako pozitivne trendove, ponoseći se titulom jednog od top 10 hrvatskih gradova po povlačenju EU sredstava.

 -Dobro došli u grad ugodnog življenja koji želi biti među najrazvijenijim gradovima Hrvatske, mali grad koji se od danas ponosi multimedijalnom dvoranom, koju je osmislio i oblikovao naš ugledni arhitekt Andrija Rusan. Ovo je mjesto iznimno važno za naš daljnji kulturni razvoj i sve naše stvaralaštvo. Otvorenje dvorane prve nedjelje došašća, na najbolji će način označiti i početak Adventa, iako ćemo za pet dana proslaviti i Dan grada te  blagdan našeg zaštitnika svetog Nikole, željela sam svečano otvoriti dvoranu baš danas, u društvu svih vas, mojih sugrađana. Jer zbog vas i naše djece, našeg ponosa i naslijeđa, vjerujući u grad, njegovu budućnost i razvoj, sve ovo i radimo. Zbog njih ulaganje u poduzetništvo, nove ulice i trg, borba za svako radno mjesto, poticaji za mlade obitelji, zbog njih i ova dvorana. Uz upornost, ustrajnost i vjerodostojnost – rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.

Iskrene čestitke u prigodi otvorenja uputili su ravnatelj Središnje agencije za financiranje Tomislav Petric te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

-Dolazeći danas u ovu dvoranu, prisjetio sam se kad sam prvi puta ovdje išao u kino negdje 70-tih godina, a vjerujem da svi imaju lijepa sjećanja nekadašnje dvorane, no nakon svih tih godina ona je izgubila sjaj, a danas joj je taj sjaj vraćen. Ova dvorana nije samo za nas, ona je naš trag u ovom vremenu, dokaz da smo tu bili i stvorili nešto za generacije koje će doći nakon nas. Čestitam ti gradonačelnice na svim dosadašnjim uspjesima i realiziranim projektima, a mi u županiji nećemo stati sa pisanjem projekata i ulaganjem u budućnost. Ponosim se što sam župan najljepše županije, a trenutno smo među prvima po povlačenju sredstava iz EU fondova, iako smo među manjim županijama, mi pokazujemo da se uz dobre ideje i projekte može ostvariti zamišljeno – rekao je župan Alojz Tomašević.

Multimedijalnu dvoranu svečano je otvorio pomoćnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška izrazivši kako je riječ o još jednom u nizu projekata na koje trebamo biti ponosni i po kojima, kada je riječ o pametnom i snalažljivom povlačenju sredstava, prednjačimo u odnosu na ostale gradove i županije u Hrvatskoj.

Svečanosti otvorenja multimedijalne dvorane kojoj su, sjajnim programom pridonijeli i učenici Glazbene škole Požega, prisustvovali su, uz čelne ljude grada i županije i brojne sugrađane, saborski zastupnik Franjo Lucić, predsjednik Gradskog vijeća Marijan Aladrović te župnik Župe svetog Nikole biskupa i rektor Svetišta Gospe od suza, Anton Čorković. Nakon svečanosti, kao najbolji uvod u vrijeme došašća i skorašnju proslavu Dana grada i blagdana njegovog zaštitnika, Svetog Nikole, na Trgu bećarca upaljena je prva adventska svijeća.