Petak, 08 Studeni 2019 09:00

Deset mladih obitelji dobilo sredstva za svoj stambeni prostor

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

GRAD PLETERNICA POTIČE MLADE OBITELJI U STAMBENOM ZBRINJAVANJU

PLETERNICA – Grad Pleternica u svom proračunu planirao je i poticanje mladih obitelji koje rješavaju svoje prvo stambeno pitanje, a kroz natječaj u srpnju ove godine pozvao mlade obitelji koje su u postupku rješavanja svog stambenog prostora da se jave na natječaj i osiguraju bespovratni poticaj i pomoć u tom pitanju. Na natječaj se javilo deset mladih kojima su odobreni bespovratni poticaji. Maksimalno je predviđeno da se dobije po 15 tisuća kuna za kupnju nekretnine, zemljišta ili materijala za gradnju kuće, za plaćanje radova koji se odvijaju na rješavanju stambenog dijela za mladu obitelj.

- Danas potpisujemo ugovore za deset mjera u ukupnom iznosu od 142 tisuće kuna. Svi ste tu uglavnom na 15 tisuća kuna i dvije mjere od 10 tisuća kn. To su mjere kojima financiramo do 50% sredstava koje ste imali, što znači da ste na području grada Pleternice pronašli stan, kuću. Čestitam na tome da ste naš grad izabrali da ovdje gradite svoj lijepi obiteljski život, odlučili ovdje živjeti i stvarati svoju obitelj. Vi ste sa svojom obitelji i opstanak našeg grada. Nakon vaših potpisa isplate po ugovorima idu u roku od 7 dana – rekla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić dodajući da su planirali dodijeliti 12 mjera, no sada se dodjeljuje deset mjera svima koji su ispunili uvjete natječaja. Prošle godine dodijeljeno je šest takvih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja. Obrada je trajala malo duže jer su još dopunjavani zahtjevi u želji grada Pleternice da svi dobiju svoje poticaje.

- Za neke sam vidjela da već rade i grade, neki već i fasadu postavljaju, pa vjerujem da će vam ovaj novac koji će doći slijedeći tjedan, pomoći u tim radovima da ih završite, te da u miru svi uđemo u vrijeme Adventa – zaključila je gradonačelnica Jozić.