Subota, 08 Prosinac 2012 17:06

Dobili prometnicu, nogostup a za Badnjak i javnu rasvjetu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA I ASFALTIRANJE ULICE VARELOVAC  -

 

POŽEGA – Građani jedne od starijih ulica na periferiji grada, na području Mjesnog odbora Praulje bili su prošlog tjedna veseli i zadovoljni, jer su konačno dobili asfalt u cijeloj dužini svoje ulice. Asfaltiranju su prethodile rekonstrukcije podzemnih vodova, uređenje prikupljanja površinskih voda, a uz novu i asfaltiranu prometnicu u dužini od 800 metara dobili su i pješačku stazu. Svoje zadovoljstvo završenim radovima iskazali su prigodnim druženjem svih stanovnika na koje su pozvali i požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka. Njemu se ispred svih stanovnika zahvalio predsjednik Mjesnog odbora Praulje Josip Devčić, istakavši dobru suradnju sa gradskom upravom.

- Onako kako smo i obećali da ćemo ove godine urediti ulicu Varelovac, a sporedne ulice idu iduće godine što smo stavili u plan i program. To ćemo odraditi do ljeta. Investicija za ovih 800 metara iznosi oko 2 milijuna kuna, ali bez javne rasvjete koju nismo niti planirali. Kako smo imali dobro punjenje proračuna postojao je prostor da se napravi i javna rasvjeta i evo za Badnjak će ova ulica svijetliti – rekao je gradonačelnik okupljenim građanima koji su ovu odluku pozdravili burnim pljeskom.

Gradonačelnik Ronko je najavio slijedeće godine i cjelokupnu zamjenu javne rasvjete štednim žaruljama u gradu Požegi. Ovu investiciju vrijednu 4,3 milijuna kuna financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 60% sredstava a ostatak financira grad iz svog proračuna. Tako će se grad Požega pridružiti rijetkim gradovima koji kompletno imaju štednu i ekološki čistiju javnu rasvjetu.