Četvrtak, 17 Listopad 2019 18:00

Uznapredovale radove obišao požeški gradonačelnik Darko Puljašić

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

NOVI MIHALJEVCI DOBIVAJU POTPUNO RENOVIRANI I ENERGETSKI UČINKOVIT DRUŠTVENI DOM -

POŽEGA – Mještani Novih Mihaljevaca dobit će uskoro u potpunosti renovirani i energetski učinkovit Društveni dom, koji se obnavlja uz pomoć projekta financiranog iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj. Već uznapredovale radove obišao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, zajedno s predstavnicima izvođača radova i nadzora.

- Nalazimo se u Novim Mihaljevcima, gdje predstavljamo projekt energetske obnove društvenog doma Novi Mihaljevci. Radi se o iznosu od 870 tisuća kuna, od kojih je bespovratno 542 tisuće kuna a grad Požega sufinancira ovaj objekt sa 367 tisuća kuna. Rok za završetak ovog objekta je 20. rujna 2020. godine, no vidimo da je objekt već u poodmakloj fazi i nadamo se vrlo brzo stavljanje u punoj funkciji. To je još jedan dokaz da naša agencija radi izvrsno, da rade domaće tvrtke i da imamo iskustvo i znanje. Na ovaj način ćemo u gradu i svim prigradskim naseljima sve objekte dovesti u status gdje sugrađani mogu obavljati sve one radnje koje im trebaju i da to budu centri druženja, objekti za okupljanje, druženje i rad mladih, u objektima koji su primjereni 21. stoljeću – rekao je gradonačelnik Puljašić nakon razgledavanja radova koji su u tijeku. Dodao je da će se ovdje skinuti i azbestni krov koji sada pokriva Društveni dom.

- Naša tvrtka Komunalac dobila je i građevnu dozvolu i mi ćemo biti jedan od prvih gradova u RH koji će imati riješen problem zbrinjavanja azbestnih ploča, koje se još nalaze na brojnim našim kućama, domovima i zgradama. Mi smo tom problemu prišli sustavno i imat ćemo osigurano odlaganje takvih ploča, da ne završavaju po prirodi. To će biti i zdravstveno ali i ekonomski prihvatljivo, a grad će financirati odvoz i zbrinjavanje takvih azbestnih – salonitnih ploča - dodao je Puljašić.

Na domu je već promijenjena sva stolarija, povećana je toplinska zaštita vanjskih zidova, povećat će se toplinska zaštita stropa i samog krovišta. Cijeli projekt renovira se s ciljem uređenja objekta i smanjenja potrošnje energije, te će cijeli objekt biti svrstan u energetski razred C koji će osigurati 74 posto uštede energije u odnosu na prijašnje stanje.