Srijeda, 10 Srpanj 2019 14:54

Grad Požega se predstavio u Münchenu

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Jučer je u Konferencijskom centru Hanns-Seidel-Stiftung održana prezentacija destinacije Požega povodom proslave Dana državnosti Republike Hrvatske, na poziv generalnog konzula RH u Bavarskoj Vladimira Duvnjaka.

Bilo je to prekrasna večer u kojoj smo predstavili našu kulturu, gastronomiju i aktivni turizam jedinstven u regiji.

Uz pozdravni govor gradonačelnika Darko Puljašić i nastupa KUD Požeška dolina Požega, predstavili smo manifestacije kroz godinu te Aurea Fest, koji ove godine slavi 50. obljetnicu.

Svoju ponudu prezentirao je uz bogatu gastro ponudu Zlatni Lug, Grbić Požega, Luks Bike Adventure te vinska perjanica našeg kraja Kutjevački podrum, uz stražu Gradska straža Požega.

Visoko pozicionirani gosti konzula iz cijele Bavarske, turistički djelatnici i novinari upoznali su Požegu, dio Slavonije, kako je oni nazivaju najljepšu hrvatsku tajnu.

Inače, ovo je druga godina predstavljanja u Muenchenu, gdje je naša destinacija prepoznatljiva zahvaljujući gospodinu Selimiru Ognjenoviću i ID Riva tours koji iz godine u godinu povećava broj njemačkih gostiju u našem kraju, kao konačan rezultat posjete Munchenu, Grada Požege i Turistička Zajednica Grada Požege.

Gosti koji dolaze zadržavaju se i do 14 dana, a ove jeseni očekuje nas i nova grupa njemačkih cikloturista koji dolaze drugu godinu za redom na sedam dana u Slavoniju, Baranju i Srijem, a od svih ruta naša im se #brdaidoline najviše sviđaju.

Vraćamo se kući ponosni na našu destinaciju koja je svakim danom sve više prepoznatljiva u ponudi kontinenta Hrvatske, koji sve više otkrivaju turisti željni novih atraktivnih destinacija.

Tekst/foto: Silvija Podoljak