Nedjelja, 18 Studeni 2012 15:34

Najviše mandata dobio HDZ

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PROVEDENI IZBORI ZA MJESNE ODBORE OPĆINE BRESTOVAC -

BRESTOVAC – Po prvi puta u 19 mjesnih odbora s područja općine Brestovac provedeni su pravi demokratski izbori za vijeća Mjesnih odbora. Do sada su članovi vijeća birani na zborovima građana, a sada je prvi puta na glasačkom listiću kandidiranih zaokruživano ime kandidata i stranačke liste. U 19 mjesnih odbora kandidirano je 40 lista, 15 HDZ-a, 13 HDSSB-a, 8 SDP-a, 3 nezavisne liste i 1 SDSS-a.

- Izbori su od samog raspisivanja pa do provedbe prošli u redu, nije bilo nikakvih problema, niti jednog prigovora. Zadovoljni smo velikim izlaskom birača na glasovanje, jer je od 3634 upisana birača izašlo njih 1311 ili 36,06%. Najveći odaziv bio je u Vilić Selu, čak 59,57%. Uz stranačke liste imali smo i tri nezavisne liste u Dolcu, Brđanima i Novom Zvečevu – istakao je načelnik općine Zdravko Mandić.

Najviše mandata vijećnika dobio je HDZ, 54 ili 56,35 svih mandata, HDSSB 16 vijećnika, SDP 8 vijećnika, SDSS 5 vijećnika i nezavisne liste 13 vijećnika.

- Sada kad su prošli i žalbeni rokovi nakon prebrojavanja glasova možemo objaviti da je HDZ dobio vlast u 11 MO, HDSSB u 3, Nezavisne liste u 3, SDP i SDSS po jedan MO – rekao je Mandić, očekujući i skoro konstituiranje MO jer je općini bitno da može surađivati sa odgovornim rukovodstvom u pojedinom naselju a ovaj puta i demokratski izabranom.

Sve tri nezavisne liste mladih kao iznenađenje uspjele su osvojiti vlast u Dolcu, Brđanima-Perencima i Novom Zvečevu. HDSSB je najviše dobio u Daranovcima, Završju i Vilić Selu, a u Nurkovcu će vladati SDP. U Crljencima i Podsreću pobijedio je SDSS, a u Brestovcu, Zakorenju, Gučanima, Busnovima, Ivandolu, Jaguplijama, Skenderovcima, Boričevcima, Pavlovcima, Deževcima i Orljavcu vladat će HDZ.