Četvrtak, 08 Studeni 2012 12:09

Modernizacija pravca nakon 100 godina

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

NAJBLIŽI SPOJ NA AUTOCESTU USKORO ASFALTIRAN -

CRKVENI VRHOVCI – Započeli su radovi na rekonstrukciji ceste Požega – Nova Kapela s požeške i brodske strane. Dionica s požeške strane duga je 1,8 km u vrijednosti radova od 3,5 milijuna kuna, dok je s brodske dionica duga 2,4 km u vrijednosti 4,2 milijuna kuna.

- Radove je na ovoj cesti 2009. godine naprasno prekinula ova županijska klika, koja je prodavala maglu, a u magli i tunele. Naravno, tunela nema, niti će ga biti, a cesta je ostala nedovršena. Sretna je okolnost što je ta cesta ove godine prešla u nadležnost Grada Požege, te smo u Hrvatskim cestama izlobirali, ne samo za požešku dionicu, već da se osiguraju sredstva i za dionicu s brodske strane – istakao je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko koji je obišao radilišta ceste

Odluka o gradnji ove ceste od Požege do Nove Kapele donijeta je 1912. godine, a 2012. će biti kompletna i s asfaltnim zastorom. Požega će njenim dovršetkom biti spojena najkraćim putem do auto-ceste, 20 km za samo dvadeset minuta vožnje.

 

Seoci dobivaju vodovod

Prigradsko naselje Seoci bit će najkasnije do sredine prosinca spojeno na vodovodnu mrežu. U tijeku je izgradnja vodova i radovi na iskopu precrpne stanice, koja je raovi 5nužna zbog visinske razlike. Vrijednost radova je 1,5 milijuna kuna.

Radove izvodi Presoflex Gradnja, a rok dovršetka je 15. prosinca. Bude li u idućem razdoblju vrijeme pogodno za izvođenje radova, mještani Seovaca imat će vodu iz opskrbnog sustava i ranije.

Osim u Seocima, vodovoda mreža i odvodnja grade se u prigradskim naseljima grada Požege. Bankovci, Golobrdci, Kunovci, Novo Selo, Gornji Emovci, Donji Emovci i Emovački lug tako uskoro dobivaju vodovod i kanalizaciju a sveukupno investicije iznose preko 20 milijuna kuna.