Ponedjeljak, 05 Studeni 2012 20:46

Primljeni u EDEN mrežu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NOVO PRIZNANJE PARKU PRIRODE PAPUK -

BRUSSELES - PP Papuk potpisao je deklaraciju o pristupanju EDEN asocijaciji - Europska destinacija izvrsnosti, koju danas čini 90-ak destinacija iz 26 europskih zemalja. Uz status prvog hrvatskog Geoparka ovo je drugo važno međunarodno priznanje za PP Papuk.

Europska komisija EDEN projektom potiče promociju održivog razvoja turističkih destinacija i to prije svega netradicionalne i one u manjim mjestima i one koje su još u fazi otkrivanja.

Ulaskom u EDEN mrežu za PP Papuk šire se mogućnosti pronalaženja partnera za zajedničke projekte, izrade zajedničkih turističkih proizvoda i ponude, a prije svega sa tematski srodnim destinacijama.

EDEN projekt nastao je 2008. godine temeljem inicijative Europske komisije, a realiziran je uz potporu Ministarstva turizma i glavnog ureda HTZ-a, koji potiču promociju EDEN destinacija na nacionalnoj razini, posebno razvoj turistički nerazvijenih područja.

Park prirode Papuk bio je drugoplasirani u nacionalnom izboru 2008/2009. godine na temu turizam u zaštićenim područjima i iza Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

IMG 4879Deklaracija je službena obveza članova da rade zajedno i da dijele informacije o održivom turizmu u cijeloj mreži. Uz potporu Europske komisije, mreža želi biti utjecajan glas i važan čimbenik u promicanju Europe kao lidera u održivom, visoko kvalitetnom turizmu.

Deklaraciju o pristupanju EDEN asocijaciji potpisao je, jučer u Brusselsu ravnatelj PP Papuk Ivica Samarđić.

Povodom primanja u EDEN ravnatelja Samarđića primio je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović te mu čestitao na ovom postignuću. U projektu ulaska u EDEN sudjelovao je i župan Aladrović kao predsjednik Upravnoga vijeća PP-a Papuk protekle 4 godine.