Petak, 30 Studeni 2018 12:21

Projektom vrijednim preko 2 milijuna kuna osigurat će se bolja sigurnost prometovanja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAPOČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI PROMETNICE I NOGOSTUPA U DRŠKOVCIMA - 

DRŠKOVCI - Mještani Drškovaca su čekali i napokon dočekali, izgradnju nogostupa kroz njihovo naselje. Izgradnjom se povećava sigurnost građana, samih mještana, posebice onih najmlađih.  

Početak radova koji se izvode obišao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić te tom prilikom rekao: - Vrijednost radova je gotovo 2,08 milijuna kuna koji iznos uz grad Požegu sufinancira i Ministarstvo unutarnjih poslova kroz projekt osiguravanja crnih točaka na području grada Požege.

Nogostup se izgrađuje u duljini 1.200 metara i 1,5 metara širine čime će se postići sigurnije kretanje pješaka i svih stanovnika Drškovaca. - U Drškovcima ima jako puno starijih osoba i male djece koja idu u školu. Svima njima je sigurnost zbog prometa potrebna. Dugi niz godina se nije realizirala ova investicija. Zahvaljujem i Ministarstvu unutarnjih poslova koje je prepoznalo težinu ovog projekta i opasnosti koje prijete. Kolnik je dosta uzak, a ima vozača koji se prebrzo kreću i time izazivaju opasnost za pješake. Izgradnjom nogostupa osiguravamo svima kvalitetnije i sigurnije kretanje - naglasio je gradonačelnik Puljašić zaključujući kako je investicija izgradnje nogostupa dodatna vrijednost svim drugim projektima koji su odrađeni, izgradnja vodovodne i kanalizacijske i elektro mreže.