Utorak, 04 Rujan 2018 18:28

Za 41 učenika s teškoćama u razvoju osigurano 36 pomoćnika u nastavi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROJEKT „PETICA ZA DVOJE – 4. FAZA U GRADU POŽEGI -

POŽEGA - Grad Požega i ove je godine nositelj projekta “Petica za dvoje – IV. faza” kojim je osigurano 36 pomoćnika u nastavi za 41 učenika s teškoćama u razvoju za tri gradske osnovne škole. Danas, drugi dan školske godine, pomoćnike je primio gradonačelnik Darko Puljašić.

- U cijeloj ovoj priči najvažnija su djeca i stoga vas molim da oni budu na prvom mjestu. Ovim projektom podignut je standard naših osnovnoškolaca koje vi pokušavate integrirati kako bi što lakše i bolje završili školu i bili pripremljeni za nastavak obrazovanja. Imate moju apsolutnu potporu, a Grad Požega vam je na raspolaganju. Radite bitan posao, ali budite svjesni da vam je netko dao svoje dijete, ono najvrjednije što u životu postoji – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Projektom „Petica za dvoje – IV. faza“ osigurani su pomoćnici u nastavi za 41 učenika s poteškoćama u tri osnovne škole u Požegi – OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića i OŠ Dobriše Cesarića. Projekt ima za cilj olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća i unaprijediti kvalitetu njihova školovanje, ali i povećati zapošljivost nezaposlenih osoba. Projekt je pripremio Odjel za europske integracije grada Požege, a odabranim asistentima obratio se pročelnik ureda dr. sc. Marko Šostar. Među asistentima ima i onih koji su već četvrtu godinu uključeni u ovaj projekt i imaju svoje učenike koje prate u nastavi, što svakako daje posebnu pogodnost učenicima s teškoćama u razvoju, jer im je asistent velika pomoć u svladavanju nastavnog procesa i cijelog školovanja.

Projekt „Petica za dvoje – IV. faza“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.-2020, a njegova je vrijednost 6,3 milijuna kuna, od čega 507 tisuća kuna sufinancira Grad Požega. U sklopu projekta zaposleni pomoćnici će završiti edukaciju za pomoćnike u nastavi prema predviđenom programu osposobljavanja. Osim osnovne aktivnosti pružanja pomoći učenicima s teškoćama izradit će se promotivni materijal i održati različite promotivne aktivnosti.