Petak, 01 Lipanj 2018 14:30

Čak 60 geronto domaćica dobilo ugovore o radu i bicikle

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA VELIČANKA PROVODI PROJEKT „ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE“ SUFINANCIRAN OD EU -

VELIKA – Udruga Veličanka je provela već nekoliko projekata, provodi trenutno nekoliko projekata, a započela je i s provođenjem do sada najvećeg projekta „Zajedno možemo više“, vrijedno 8,3 milijuna kuna. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda a partneri na projektu su Općine Velika, Kaptol, Brestovac, Čaglin, Jakšić, Grad Kutjevo, Požeško-slavonska županija, Centar za socijalnu skrb i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

„Zajedno možemo više“ osigurat će bolju skrb i brigu za nekoliko stotina korisnika a zaposlit će i 60 nezaposlenih žena iz kategorije višegodišnje nezaposlenosti. Sve geronto domaćice prošle su potrebnu obuku i na kratkoj svečanosti su primile Uvjerenje o završenom osposobljavanju, ugovor o radu u trajanju od 24 mjeseca i bicikle potrebne za odlazak na teren u druga naselja.

Svečanosti su nazočili državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević, pomoćnik ravnatelja za financiranje projekata EU Marko Sever, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, načelnici općina Jakšić Ivica Kovačević, Brestovca Zdravko Mandić, Čaglina Dalibor Bardač, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vjekoslav Potočanac, ravnateljica Zavoda za zapošljavanje Požega Jasminka Antunović, zaposlenici Udruge Veličanka.

Okupljenima se obratio predsjednik udruge Stanko Raguž, čestitao na završenom osposobljavanju te istakao da se ovim zapošljavanjem broj zaposlenih u Udruzi Veličanka popeo na 83. Ugovore o radu uručili su državna tajnica Ivanković Knežević i župan Tomašević uz čestitke i želje za uspješnim obavljanjem svojih dužnosti.

- Ovdje smo svi zajedno na realizaciji ovog vrijednog projekta i ponosan sam što ovakvi projekti dolaze u našu županiju. Vas 60 žena je dobilo mogućnost zapošljavanja. Ukupno na područje županije došlo je oko 20 milijuna kuna za ovakve projekte. Vi ćete sada krenuti na posao, doći u obitelji, kod baka i djedova, kod onih kojima najviše treba i postat ćete njima najbliži, kao dijete, kćer, sestra. Oni će vas čekati da vam kažu svoje potrebe, da im pružite utjehu i pomognete u njihovom životu i učinite ga predivnim. čekali smo da opet krenu ovakvi projekti da pomognemo našim starijim građanima, obiteljima koje su proživjele sve i do sada nisu tražili ništa. Očekujem iz ministarstva da nakon dvije godine produži ovaj odličan i hvale vrijedan projekt – istakao je župan Tomašević.

- Čestitam svima koji su danas dobili svoj posao, a moj posao je da u ovih dvije godine osiguram da se ovaj projekt nastavi – rekla je državna tajnica Ivanković-Knežević i za te riječi dobila burni pljesak svih zaposlenika Udruge Veličanka.

Teksto/foto: Kronika požeško-slavonska