Srijeda, 14 Lipanj 2017 09:16

Koalicija HDZ-HSS-HSU ima stabilnu većinu od 9 vijećnika u vijeću Čaglina

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE ČAGLIN -

ČAGLIN – U općinskoj vijećnici općine Čaglin održana je i Konstituirajuća sjednica općinskog vijeća općine Čaglin za naredno četverogodišnje razdoblje. Kako je u općini Čaglin koalicija stranaka HDZ-HSS-HSU odnijela uvjerljivu pobjedu na izborima i ima čak 9 vijećnika, sve odluke o imenovanjima u funkcijama u vijeću donesene su jednoglasno. Općinsko vijeće čine još 3 vijećnika SDP-a i jedan vijećnik HDSSB-a. Konstituirajuću sjednicu vodila je Antonija Jurković, djelatnica Ureda državne uprave u Požegi, a sjednici su nazočili, načelnik općine Dalibor Bardač i njegov zamjenik Tomislav Briš. Nakon položene prisege svi vijećnici su potpisali izjavu o prisezi.

Kako je za obavljanje dužnosti načelnika općine izabran Dalibor Bardač, ujedno i nositelj koalicijske liste, nalazi se na nespojivoj dužnosti s obnašanjem funkcije vijećnika, pa je u redove vijećnika došao slijedeći na listi, Ivan Radičević, koji je postao novi vijećnik.

Za predsjednika vijeća izabran je i dosadašnji predsjednik Ivan Demše iz HDZ-a, a za njegovog zamjenika izabran je Željko Jakopović iz HSS-a. U vijeću općine Čaglin vijećničku dužnost obavljat će Branko Plavi, Vera Gavran, Željko Šutić, Drago Puklavac, Slađana Švajda, Mara Šimić i Ivan Radičević, te Antun Emić, Tihomir Filipović i Dinko Lukas ispred SDP-a i Žarko Nemeček ispred HDSSB-a.

Vijećnik Željko Jakopović, inače na funkciji zamjenika župana za gospodarstvo Požeško-slavonske županije na kraju sjednice je istakao: - Ova dionica općinskog vijeća bit će malo duža, ne dvije, nego pune četiri godine, u kojima ćemo se truditi, a nadam se i uspjeti pomoći u razvoju čaglinskog kraja, osigurati stanovnicima bolji život. radit ćemo na dobrobiti ovog kraja i njegovih stanovnika.

Tekst/foto: Vladimir Protić