Ponedjeljak, 16 Siječanj 2017 11:46

Traže smjenu predsjednika Gradskog vijeća Nine Smolčića radi obmane i manipulacije javnosti

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

KLUB VIJEĆNIKA SDP U GRADSKOM VIJEĆU GRADA POŽEGA -

POŽEGA - Klub vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću grada Požega zatražio je smjenu predsjednika Gradskog vijeća Nine Smolčića, radi obmane i manipulacije javnosti koje je napravio u petak 13. siječnja, kada je nizom dokumenata, od kojih za jednoga predsjednik kluba Zdravko Ronko tvrdi da je krivotvoren. Time je napravio nemjerljivu štetu i vjerodostojnosti samog Gradskog vijeća a srozao ugled predsjednika Gradskog vijeća. - Kroz ove četiri godine građani su se osvjedočili da ih je Nino Zlatousti prevario, vragu dušu prodao i da je gotovo. I ovi njegovi posljednji trzaji u kojima puca ko' kokica, grize i grebe, IMG 7395nekontrolirano lupa i udara to samo potvrđuje. U toj svojoj opčinjenosti politikom kao radom za osobno mu dobro izišao je pred građane sa nizom neistina, kleveta, blaćenja i sramoćenja.

Plasiranje nekakvih kopija mjenica u javnost i aludiranje na nešto nezakonito, čemu sad to?Ako je nešto nezakonito i ako je o tome imao saznanja, a u Vijeću je već 8 godina, pa što je čekao s odlaskom na policiju, državno odvjetništvo ili sud, kao recimo što mu je otišla supruga Jasmina kad je zbog grdih „kaznenih djela“ ganjala Brižića, Raguža, Podobnika, Čarđića…No znanja radi, Smolčić vrlo dobro zna da tu nema ništa nezakonito jer su iz HDZ-ove kuhinje štanc-mašinom još davnih dana pred svake izbore odašiljane na desetke kaznenih prijava i uredno od tih institucija dobivao odgovore kako nezakonitosti nema.

Svaki put potvrdila je to i Revizija ali i utvrđenja Državnog odvjetništva po već spomenutim hrpama odbačenih kaznenih prijava – istakao je predsjednik kluba Ronko, no posebno se oštro obrušio na knjigovodstvenu karticu po kojoj je Ronko dobio i zadržao 60 tisuća kuna od Tekije, za koju on tvrdi da je čista krivotvorina, te da je samo neko prekrio zadnju kolonu i onda je tu fotokopiju Nino Smolčić dao IMG 7405medijima na uvid. Prekrivena je kolona u kojoj iza svih isplata stoji upisano Caritas. - Da bi me se diskreditiralo oni su samo čistim papirom prekrili jednu rubriku, ponovo kopirali ali bez te rubrike - to se inače kaže krivotvorili - i pustili u javnost. I to upravo onu rubriku u kojoj stoji da su uplate 2.000 kuna išle u korist najpotrebitijih i na račun Caritasa Požeške biskupije – istakao je Ronko i podastro novinarima takvu listu.

Kako je dio medija objavio verziju Nine Smolčića, te time to plasirao u javnost, sada se postavlja pitanje je li to bilo namjerno i svjesno. Upitan Nino Smolčić je odgovorio da je on upravo takvu listu dobio te ju dao medijima na objavu. 

Sada dolazimo do pitanja tko je sve liste dobio iz Tekije, da li postoje dvije liste, dali se izdaju liste u Tekiji po željama??? Odmah da naglasimo da je to ipak kazneno djelo, pa tko god je manipulirao listama i to dostavi javnosti sudjeluje u kaznenom djelu krivotvorenja i obmanjivanja javnosti. Tu ima posla i za „pravnu IMG 7410državu“, bar tako se uvijek kaže, a onda od pravne države?

Po zahtjevu Kluba SDP-a za sazivanje sjednice Gradskog vijeća predsjednik Nino Smolčić mora sazvati sjednicu u roku od 15 dana i staviti taj prijedlog na raspravu i glasovanje. Ako on ne sazove sjednicu predsjednik Gradskog vijeća u tom roku, onda sjednicu može sazvati i gradonačelnik Vedran Neferović u roku od 8 dana.

Tekst/foto: Vladimir Protić