Srijeda, 20 Lipanj 2012 09:58

SDP: Projekti grada Požege sada prolaze

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

BOJKOT OPORBE DOLAZI ZBOG POVEĆANJA PRORAČUNA GRADA POŽEGE -

POŽEGA – Zašto oporba nije došla na prošlu sjednicu Gradskog vijeća, pojasnili su na tiskovnoj konferenciji SDP-a. - Bio je to lukav, ali legitiman manevar, jer da samo jedan vijećnik iz SDP-a nije došao sjednica bi se odgodila zbog nedostatka kvoruma, a onda bi se stekao dojam da vijeće ne funkcionira  - rekao je Zvonko Štajduhar, predsjednik Gradskog vijeća, pojašnjavajući da je tomu prethodio zahtjev mladih HSLS da se raspusti Gradsko vijeće, a u tomu nisu uspjeli. Zašto nije uspio taj zahtjev pojasnio je Vicko Njavro, predsjednik NO SDP-a, pročitavši odgovor Ministarstva uprave, koji navodi da zapravo neodržavanje sjednice u nekom roku ne povlači za mjerom raspuštanja vijeća, nego to može biti jedino neodržavanje sjednica zbog nedostatka kvoruma u tom roku.

- Na posljednjoj sjednici donesen je rebalans kojim je proračun povećan za 20 milijuna kuna koja će ići za kapitalne investicije, osigurana od EIB, Fonda za regionalni razvoj i Hrvatskih voda. Promjenom vlasti više se projekti Požege ne blokiraju, već prolaze. Oporbeni vijećnici nisu htjeli glasovati za povećani proračun, a po savjesti bi morali glasovati u korist građana Požege, za povećani proračun, zato nisu niti došli na sjednicu – rekao je mr. sc. Rastislav Navratil, predsjednik GO SDP-a i novi potpredsjednik Gradskog vijeća, pojasnivši da će oko 20 milijuna kuna uložiti u vodoopskrbu, izvorište Dubočanka i magistralni vodovod kojim se rješava pitanje vode grada Požege i Požeštine za duži niz godina, zatim gradnja novog tržnog centra i uređenje Glazbene škole.

Reagirali su i na izjave o Tekiji te zaključili da ta tvrtka vrlo stabilno radi, kao jedna od rijetkih komunalnih tvrtki u Hrvatskoj, da nema izvlačenja nikakvog novca, nego da grad Požega kao većinski vlasnik ostavlja svu dobit za razvoj tvrtke. Nema niti bezrazložnog zapošljavanja, jer su u ovoj godini zaposlena samo dva djelatnika i to zbog prirodnog odljeva. Politika uvijek ima utjecaja na zapošljavanje, kaže Štajduhar, ali posljednjih deset godina u Tekiji sve manje, što govori i podatak da od rukovodećeg kadra nitko ne dolazi iz članstva SDP-a.