Srijeda, 07 Prosinac 2016 11:19

Održana i završna Izvještajno-programska skupština HSS-a Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

LUKAČ – Kao završetak održana je i Izvještajno-programska skupština HSS za Požeško-slavonsku županiju na kojoj su izabrani i delegati za Izbornu skupštinu stranke koja će se održati 14. siječnja u Zagrebu. Delegati su Mato Đukić, Mario Glavaš, Slavko Jaroš, Marko Ašenbrener, Predrag Livak, Danica IMG 3783Mandić, Andrija Mitrović, Siniša Papaik, Danica Toman, Ivana Ivanika i Željko Jakopović. Gost na programskoj skupštini bio je Davor Vlaović, saborski zastupnik 5. izborne jedinice ispred HSS, koji je istakao da je sada puno lakše raditi kada HSS ima pet saborskih zastupnika.

Na skupštini je predsjednik Željko Jakopović istakao da se HSS, kao dio koalicije na županijskoj razini, zalagao se za isplatu plaća zaposlenicima, otplatu kredita i kamata, te provođenje zakonskih mjera o obaveznom financiranju, a ovaj drugi mandat su unatoč malom proračunu i naslijeđenim velikim dugovanjima od ranije, racionalnim radom i dobrim gospodarenjem poboljšali situaciju pri čemu je dakako ključno bilo dovođenje sredstava iz ministarstava, javnih poduzeća i europskih fondova. HSS se zalagao za navodnjavanje, kojega nije bilo niti jednog ha, a nakon ova dva mandata navodnjava se 500 hektara zemljišnih površina, a tendencijom da se to proširi za još 1.800 ha s završetkom kapitalnog ulaganja u kumulaciju Londža i sustav za navodnjavanje.

IMG 3793- U operativno-političkom smislu odradili smo parlamentarne izbore uz zadovoljstvo što je ova izborna jedinica dobila saborskog zastupnika HSS-a, odrađene su skupštine gradskih i općinskih organizacija, a u 2017. godini nastavljamo ovakvim aktivnostima ususret lokalnim izborima za koje odlukom Glavnog odbora HSS-a može samostalno odlučivati o koalicijama na nižim razinama - zaključio je Željko Jakopović. Sudionike skupštine pozdravio je potpredsjednik HSS-a Davor Vlaović, koji je saborski zastupnik, a zahvalio se na potpori tijekom izborne kampanje dodajući da pet zastupnika HSS- istupanjem u Saboru želi da se više čuje glas stranke u borbi za poljoprivrednike, obrtnike i običnog čovjeka. Slično je i na lokalnoj razini gdje se prepoznavanjem identiteta aktivno radi u malim sredinama kroz izravno ili koalicijsko djelovanje.

Tekst/foto: Vladimir Protić