Ponedjeljak, 22 Rujan 2014 22:57

9. hodočašće HSS-a u Mariju Bistricu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ŽUPANIJSKA ORGANIZACIJA HRVATSKE SELJAČKE STRANKE POŽEŠKO-SLAVONSKA NA HODOČAŠĆE S TRI AUTOBUSA -

POŽEGA / MARIJA BISTRICA - Županijska organizacija Hrvatske seljačke stranke Požeško-slavonske županije i ove je godine, u nedjelju 21. rujna, sudjelovala na tradicionalnom 9. hodočašću HSS-a u Mariju Bistricu.

Iz Požeško-slavonske županije na nacionalno hodočašće HSS-a uputila su se tri autobusa hodočasnika iz svih gradova i općina Požeško-slavonske županije, koje je predvodio predsjednik ŽO HSS-a Požeško-slavonske županije Željko Jakopović.

Hodočašću su prisustvovali svi visoki dužnosnici HSS-a, predsjednik Branko Hrg, zastupnica u Euro parlamentu Marijana Petir, te predsjednici županijskih organizacija iz cijele Hrvatske a najsvečaniji dio je povorka prema svetištu koju predvode predstavnici županijskih organizacija sa hrvatskim zastava i u narodnim nošnjama.

- Hrvatska seljačka stranka oduvijek se zalagala za očuvanje i zaštitu hrvatskog identiteta, te održavanju vjere, kulture, znanja i poštenog rada. Da su to dobre smjernice kojima treba graditi politiku sadašnjosti i budućnosti, znak je i velika brojka od oko 10 tisuća HSS-ovaca i simpatizera koji su ove godine prisustvovali hodočašću u Mariju Bistricu – izjavio je predsjednik ŽO HSS-a Željko Jakopović.

Članovi HSS-a su u Mariji Bistrici dali svoje potpise inicijativi za raspisivanje referenduma vezanog uz izmjenu izbornog zakonodavstva.