Ponedjeljak, 27 Veljača 2012 11:15

Župan Aladrović nije prijetio Njavri

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

OPĆINSKI SUD DONIO OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU -

POŽEGA - Općinski sud u Požegi donio je nepravomoćnu odluku kojom je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović(HDZ) oslobođen optužbe za kazneno djelo prijetnje. Za prijetnju ga je optužio Vicko Njavro(SDP), član Županijske skupštine koji je na odluku Općinskog suda već uložio žalbu Županijskom sudu u Slavonskom Brodu.

Do spora između župana Aladrovića i vijećnika Njavre je došlo na sjednici Županijske skupštine 13.listopada 2010. godine prilikom rasprave o izvještaju o radu župana. Njavro mu je tada u nekoliko navrata spomenuo mogući odlazak u Remetinac na što je župan reagirao s riječima: - Razbit ću te!

Vicko Njavro je zbog županovih riječi odlučio podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo prijetnje koje se goni po službenoj dužnosti, ali na prijedlog oštećenika. Općinsko državno odvjetništvo je odbacilo kaznenu prijavu no, Njavro je tada podnio optužni prijedlog. Tijekom postupka ispitana su četiri svjedoka, a preslušan je i tonski zapis sa skupštine. Sud je, kazala je sutkinja Ilka Leko, "okrivljenika oslobodio optužbe za kazneno djelo prijetnje iz članka 129. stavak 2. Kaznenog zakona jer riječi koje je on izrekao nemaju takav stupanj ozbiljnosti koji se podrazumijeva u spomenutom članku". (vm)