Petak, 23 Svibanj 2014 12:48

Očekujem pobjedu jer mnogi će zaokružiti moje ime na listiću

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

(PROMO) Marijana Petir kandidatkinja HSS-a na koalicijskoj listi za EU izbore

 Potpredsjednica Hrvatske seljačke stranke Marijana Petir, koja je ujedno kandidatkinja HSS-a za Europarlament, na zajedničkoj koalicijskoj listi posjetila je Požeško-slavonsku županiju. Susrela se sa stranačkim kolegama i iznijela osnovne odrednice svog djelovanja u Europskom parlamentu. Marijana Petir je sigurna u pobjedu i svoj ulazak u EU parlament, jer misli da će zbog njene dosljedne politike mnogi zaokružiti upravo njeno ime na glasačkom listiću.

 Marijana Petir, nalazi se na 5. mjestu koalicijske liste broj 6, koju čini 11 kandidata HDZ-HSS-HSP AS, BUZ. Obišla je Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Biželj u Novoj Lipi koja se bavi proizvodnjom mlijeka i ratarskim kulturama, a sa građanima Požege razgovarala je u pješačkoj zoni.
- Ja očekujem da će naša lista biti pobjednička, očekujem da ću ja dobiti veliki broj direktnih glasova, jer ovo su izbori gdje se može glasati i za ljude. Ja sam na 5. mjestu, pokazala sam da sam vjerodostojna i beskompromisna, da sam često glasala jedina protiv loših zakona, da sam štitila ono što smatram da je važno za opstojnost hrvatskog naroda, a to je i hrvatsko selo i hrvatski seljak i hrvatska obitelj. Vjerujem da će i naše obitelji i naše selo i sve ono što je moralno, radišno i pošteno u kršćanskoj hrvatskoj dati glas meni – rekla je Marijana Petir za vrijeme obilaska staje sa muznim kravama u Novoj Lipi.
IMG 6780Uglavnom se dosta kritički odnosila spram svih poteza i odluka ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine. Opasnim je ocijenila ovo okrupnjavanje vodoopskrba koje se radi, jer je to po njoj samo jedan korak do privatizacije, a podsjetila je upravo je ona prije nekoliko godina svojim glasom spriječila početak privatizacije Hrvatskih voda.
Marijana Petir misli da ima spasa za hrvatsko selo i seljaka, ako će ovu Vladu RH voditi odgovorni ljudi. – EU drži do svog seljaka što pokazuje i financijskim proračunom, jer 40% proračuna EU ide za zajedničku poljoprivrednu politiku. To je najdugovječnija i najskuplja politika EU i time se pokazuje da je EU svom seljaku majka. EU zna da seljak proizvodi hranu i čuva prostor, i zato je EU europskom seljaku majka a s druge strane Vlada RH našem seljaku skida dodatnih 100 milijuna kuna rebalansom proračuna, čime pokazuje da je hrvatskom seljaku ova Vlada maćeha, i to se mora promijeniti. Hrvatska nema drugih šansi za razvoj osim poljoprivrede, turizma, obiteljskih obrta i malih poduzetnika i obnovljivih izvora energije. Dobar hrvatski proizvod moramo prodati kroz hrvatski turizam.
Petir smatra da je potpuno pogrešno voditi politiku konkurentnosti u našoj poljoprivredi i selu, jer mi ne možemo konkurirati velikim zemljama u pšenici ili mlijeku. Moramo težiti tome da budemo zemlja posebnosti, delikatesa, da proizvodimo ono što je specifično za neko geografsko područje. Naše selo zna proizvesti hranu na tradicionalna način, vinari znaju napraviti dobro vino, i s tim brandovima i kvalitetom moramo ići na tržište. Zemlja bez čovjeka ne znači ništa, ljudima bi trebalo osigurati osnovne uvjete za život, a mnoga sela danas te uvjete nemaju.