Petak, 16 Svibanj 2014 12:36

EU je europskom seljaku majka

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

MARIJANA PETIR, KANDIDATKINJA HSS NA EU IZBORIMA -
Područje naše županije na svom predizbornom putu obišla je Marijana Petir, kandidatkinja HSS-a na koalicijskoj listi broj 6, HDZ-HSS-HSP AS. Ona je obišla Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Biželj u Novoj Lipi koja se bavi proizvodnjom mlijeka i ratarskim kulturama, a sa građanima Požege razgovarala je u pješačkoj zoni.
- Ja očekujem da će naša lista biti pobjednička, očekujem da ću ja dobiti IMG 6790veliki broj direktnih glasova, jer ovo su izbori gdje se može glasati i za ljude. Ja sam na 5. mjestu, pokazala sam da sam vjerodostojna i beskompromisna, da sam često glasala jedina protiv loših zakona, da sam štitila ono što smatram da je važno za opstojnost hrvatskog naroda, a to je i hrvatsko selo i hrvatski seljak i hrvatska obitelj. Vjerujem da će i naše obitelji i naše selo i sve ono što je moralno, radišno i pošteno u kršćanskoj hrvatskoj dati glas meni – rekla je Marijana Petir za vrijeme obilaska staje sa muznim kravama u Novoj Lipi.
Marijana Petir misli da ima spasa za hrvatsko selo i seljaka, ako će ovu Vladu RH voditi odgovorni ljudi. – EU drži do svog seljaka što pokazuje i financijskim proračunom, jer 40% proračuna EU ide za zajedničku poljoprivrednu politiku. IMG 6807To je najdugovječnija i najskuplja politika EU i time se pokazuje da je EU svom seljaku majka. EU zna da seljak proizvodi hranu i čuva prostor, a s druge strane Vlada RH našem seljaku skida dodatnih 100 milijuna kuna rebalansom proračuna, čime pokazuje da je hrvatskom seljaku ova Vlada maćeha, i to se mora promijeniti. Hrvatska nema drugih šansi za razvoj osim poljoprivrede, turizma, obiteljskih obrta i malih poduzetnika i obnovljivih izvora energije. Dobar hrvatski proizvod moramo prodati kroz hrvatski turizam.