Nedjelja, 06 Travanj 2014 20:07

Novi Kutjevački gradonačelnik Josip Budimir (HDZ)

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

 

PREOKRET SE DOGODIO NA PRIJEVREMENIM IZBORIMA U GRADU KUTJEVU  -

 

Nakon prebrojavanja glasova u drugom krugu izvanrednih izbora u Kutjevu sa 21-og biračkog mjesta kandidat Ivica Nikolić (SDP-HSU) ima 1477 glasova, a Josip Budimir (HDZ) 1504 glasova što je 27 glasova više za Josipa Budimira. Novi, peti Kutjevački gradonačelnik je Josip Budimir (HDZ). Nakon objavljenih rezultata Izbornog povjerenstva grada Kutjeva u stožeru HDZ-a uslijedilo je slavlje. Okupilo se preko 200 članova i simpatizera, te rukovodstva stranke s cijelog područja Požeško-slavonske županije. HDZ- je imao računa slaviti jer je na ovim prijevremenim izborima ostvario odličan rezultat, dobio svoga gradonačelnika, mladog 26-godišnjeg Josipa Budimira, a u gradskom vijeću dobio dva vijećnika više nego prošle godine, što je ukupno 4. Nakon zahvale biračima koje su uputili sada već novi gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, njegov zamjenik Ivica Malnar, predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i predsjednica izbornog stožera HDZ-a Antonija Jozić.

– Osjećam se iskreno fenomenalno. Ja sam sportaš ( nogometaš) pa bih sportski to rekao. Na poluvremenu smo malo gubili, ali smo se onda svi skupili, rekli sami sebi da možemo zajedno, i okrenuli rezultat u svoju korist. Zahvaljujem se cijelom timu ljudi koji me je ovih 45 dana okruživao i bio mi u svemu podrška. U Kutjevu od danas teče novo vrijeme s novom snagom i nadom za bolju budućnost. Kutjevu trebaju promjene, mi imamo program i to ćemo ostvariti. Moramo pokušati vratiti mlade, vratiti gastro i turističke manifestacije i napraviti od Kutjeva turističku destinaciju – rekao je nakon objavljenih rezultata Josip Budimir.

HDZ je uz "plavu" tortu i šampanjac proslavio i to što je u svih pet gradova na području županije uspio osvojiti mjesta gradonačelnika, posebno što je direktno od SDP-a preuzeo gradove Požegu i sada Kutjevo. Veselje u HDZ-ovu stožeru završilo je uz taburaše kasno u noć.