Petak, 21 Veljača 2014 12:54

Nema promjena, samo deklarativne aktivnosti

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEŠKI HNS-OVCI ANALIZIRALI DOSADAŠNJI RAD GRADSKE UPRAVE -

POŽEGA – Nema promjena koje je sadašnja garnitura na vlasti u gradu Požegi najavljivala u svojoj predizbornoj kampanji, kaže Damir Kovačević, predsjednik požeške Podružnice HNS-a, jer sve aktivnosti su deklarativne. – Tako i smanjenje plaća djelatnicima gradske uprave, na kraju na žalost nije smanjila masu plaća, što je posljedica novih zapošljavanja. Vodstvu grada zamjeramo što se mijenjaju statuti kako bi se pogodovalo zapošljavanju i imenovanju – ističe Kovačević i nekoliko primjera, novi statut u Gradskom kazalištu i novi statut u JVP, a da bi se zaposlili podobni koji nisu imali potrebne kvalifikacije. Upravo to je HDZ isticao u svojoj predizbornoj kampanji da neće biti zapošljavanja po podobnosti, nego po zakonu i demokratskim načelima.
Vijećnica u gradskom vijeću ispred HNS-a Tamara Puač ne može pronaći čime je to v.d. zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe zadužio HDZ i aktualnu gradsku vlast, kada ga pod svaku cijenu žele instalirati na to mjesto. Izmjenom statuta sada će se na platnom spisku naći još jedna osoba za radno mjesto koje u stvari nije ni potrebno.
Potpredsjednika podružnice Ivicu Bilmeza posebno ljuti to što se krenulo u radove na Rekreacionom centru, a da javnost nezna što će se tamo graditi i kada će to biti završeno. Smatra da su bar tereni za igranje mogli biti završeni jer ove cijele blage zime radovi su mogli napredovati. Sredstva za sport se po HNS-ovcima ne raspoređuju transparentno, a više novca trebalo bi se rasporediti za sport s djecom.
U svom programu rada HNS će svakako raditi na povećanju članstva, plan je za 30%, te na pripremama za unutarstranačke izbore i EU parlamentarne izbore.