Utorak, 01 Listopad 2024 14:01

Za Međunarodni dan starijih osoba 01. listopada čestitku uputio Forum seniora SDP grada Požega

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba 01. listopada čestitku je uputio Forum seniora SDP grada Požega: -  Dragi moji sugrađani i umirovljenici čestitam vam 01. listoad, Međunarodni dan stariji osoba. Mi iz Foruma seniora SDP grada Pozege  čestitamo i podržavamo vaš prodsvjed jer ste smogli snage da kažete dosta.

Dosta ekonomskom nasilju nad umirovljenicima. Dosta surovosti i izostatka empatije prema starijim osobama  koja ih  je dovela na rub gladi. Stalno vam govore o povišici koja to nije. To je samo preliminarno usklađivanje a pritom zaboravljaju da je to samo bjednih 7.6%, dok su sebi i svojima digli plaću 80 %.

Vlada tretira umirovljenike kao ishljapljele starce i tjera ih na marginu života. Srami se Vlado sa svojim ministrima, jer ste sa tim što ste glasali za povećanje vaših plaća kao posljedicu toga je i povećanje cijene starački domova koje je ionako bilo na rubu mogućnosti plaćanja a da ne govorim o čekanju na specijalističke preglede. Mnogi to nikad ne dočekaju.

Sramite se što ste zaboravili da su ti umirovljenici svojim radom pomagali u izgradnji Hrvatske  države a mnogi je branili svojim životima. Sramite se svi skupa jer ste svojim ponašanjem sve starije osobe doveli u ovako neizdržljivo stanje.

Čestitku upućuje Irenka Milobara, predsjednica Foruma  seniora SDP, Gradske organizacije Požega.