Srijeda, 31 Srpanj 2024 12:54

Novo Ministarstvo demografije dodijelilo Ugovore vrijedne 135 tisuća eura za aktivnosti djece na području Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

ZAGREB / POŽEGA - Predstavnicima jedinica lokalnih samouprava dodijeljeni su ugovori o sufinanciranju provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Među potpisnicima ugovora su i čelnici s područja Požeško-slavonske županije, a ugovore u sklopu pilot projekta uručio je ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić.

Ministar je istaknuo važnost rješavanja demografskih izazova s kojima se Hrvatska suočava, dodavši kako samo kvalitetna i koordinirana suradnja Vlade Republike Hrvatske s općinama i gradovima može osigurati uspjeh i demografsku revitalizaciju Republike Hrvatske.

Govoreći o demografskom padu, Šipić je istaknuo kako svaka mjera ima cilj poticanja.

- Djecu neće roditi novac, ni projekt, ali obitelj će se širiti u stvaranju opće društvene slike i općih uvjeta za život koji nisu samo ekonomski - rekao je.

Na područje Požeško-slavonske županije za aktivnosti najmlađih pristiglo je nešto više od 135 tisuća eura te su sredstva osigurali četiri grada i jedna općina. Gradu Pakracu odobreno je 29.694,50 eura, Gradu Lipiku 28.500,00 eura, Gradu Pleternici odobreno je 37.000,00 eura, Gradu Kutjevu 30.000,00 eura dok je za edukativne, sportske i kulturne aktivnosti najmlađih Općini Kaptol odobreno 10.480,00 eura.

Svrha projekta je financijsko rasterećenje obitelji s predškolskom i osnovnoškolskom djecom te poticanje jednakog uključivanja i povećanja obuhvata djece koja sudjeluju u spomenutim aktivnostima na području cijele Republike Hrvatske.