Utorak, 12 Ožujak 2024 11:00

Obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u bivšoj općini Požega velikim skupom članova HDZ

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Velikim skupom članova i simpatizera obilježena je 34. obljetnica osnutka HDZ-a za bivšu općinu Požega, danas Požeško-slavonsku županiju. Svečana dvorana Gloria bila je ispunjena mnogim uzvanicima i članovima stranke, a među njima bili su: predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, nositelj liste za petu izbornu jedinicu, član proširenog predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice i ministra Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH Marin Piletić, članica proširenog predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice i ministrica turizma Nikolina Brnjac, član predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice i brodsko-posavski župan Danijel Marušić, predsjednik nacionalnog odbora zajednice utemeljitelja HDZ „dr. Franjo Tuđman“ Vladimir Šeks, zamjenik predsjednika zajednice utemeljitelja dr. „Franjo Tuđman“ i državni tajnik Tomislav Družak, zastupnica u Hrvatskom saboru, gradonačelnica Pakraca i predsjednica zajednice žena Katarina Zrinski Požeško-slavonske županije Anamarija Blažević, predsjednica HDZ-a Požeško-slavonske županije i županica Antonija Jozić, gradonačelnik Požege Željko Glavić, predsjednik zajednice utemeljitelja HDZ-a Požeško-slavonske županije Robert Ostrun, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Požege i dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja i zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić te mnogobrojni članovi stranke.

Na skupu su se obratili: Robert Ostrun se kao predsjednik zajednice utemeljitelja Požeško-slavonske županije obratio prisutnima u u ime onih koji su bili prvi i koji su nastavili svih ovih godina živjeti ideju Hrvatske demokratske zajednice o snažnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege Borislav Miličević je istakao kako je u posljednjih osam godina na području Zlatne doline realizirano mnogo dobrih projekata, ali da se u obitelji Hrvatske demokratske zajednice lako naviknuti na dobro, pa tako i na mnogobrojne projekte, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, koji je svim gostima grada poželio dobrodošlicu, ali i uputio čestitku u prigodi Dana grada i Grgureva. Gradonačelnik se u svom govoru također prisjetio Antuna Božića, naglasivši njegov značaj, što je što je prisutne u dvorani ostavilo sjetne i s pokojom suzom, članica predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice, žena na čelu županijske organizacije i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić koja je istakla da je HDZ stranka koja stvara okvire za razvoj gospodarstva, bolju kvalitetu života naših sugrađana, ostvaruje strateške ciljeve i pozicionira Hrvatsku kao uspješnu državu u zajednici europskih naroda. Kako je po prvi puta u RH u 5. izbornu jedinicu pripala i Novska, skupu se obratio ministar u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske i nositelj liste u 5. izbornoj jedinici na predstojećim izborima Marin Piletić, koji je naglasio kako ona iskra zapaljena prije 34 godine, ovdje i dalje sja snažno.

Na kraju skupa obratio se predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i istaknuo značajne napore koji se godinama ulažu upravo u razvoj Slavonije, Baranje i Srijema, čime se dokazuje da je svaki komadić Lijepe naše jednako važa. - Kažu ovi s desna da nismo dovoljno učinili za Slavoniju. Ja bih volio da oni malo dolaze na naše Savjete za Slavoniju, da prate naše politike, naše mjere i naša ulaganja. Da gledaju kako smo uložili tri milijarde eura u pet Slavonskih županija u proteklih osam godina. Danas je ministrica turizma Nikolina Brnjac uručila našem gradonačelniku Lipika Vinku Kasani projekt vrijedan 12.8 milijuna eura za zdravstveni turizam u nedaleko poznatom lječilištu u Lipiku, to je samo jedan mali kotačić. Na svečanoj sjednici Grada Požege, prije nego što sam došao u Požegu, javio mi se ministar Butković i rekao da je počela valorizacija ponuda za izgradnju brze ceste između Požege i autoceste A3. Kad i taj projekt realiziramo, Požeško-slavonska županija će biti ravnopravna s brojnim drugim županijama koje se nalaze na glavnim magistralnim pravcima.