Petak, 10 Ožujak 2023 09:23

HDZ Požeško-slavonske županije obilježio 33. obljetnicu osnivanja

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Hrvatska demokratska zajednica na velikom skupu u Svečanoj dvorani "Gloria" u Požegi obilježila je svoju 33. obljetnicu osnivanja. Uz prepunu dvoranu članova svečanom skupu nazočili su i gosti, potpredsjednik vlade i ministar branitelja Tomo Medved, ministar Marin Piletić, saborska zastupnica i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, predsjednica ŽO HDZ požeško-slavonskog i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, predsjednik Zajednice osnivača HDZ-a Požega Robert Ostrun, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, veteran HDZ-a Vladimir Šeks, predsjednik GO HDZ Požega Borislav Miličević, saborska zastupnica u miru Marija Bajt, požeški gradonačelnik Željko Glavić, načelnici i gradonačelnici s područja Požeško-slavonske županije, predsjednici općinskih i gradskih organizacija HDZ-a s područja Požeško-slavonske županije.

Bilo je to sjećanje na 04. ožujak 1990. godine kada je osnivačkom skupštinom u tadašnjem Central kinu u Požegi osnovan HDZ općine Požega, koja je tada kao jedna cjelina bila administrativno središte cijele Požeštine. Tada je to još bio opasan, ali nadasve hrabar čin i iskorak prema novom dobu, demokraciji i samostalnosti Hrvatske, kojoj se odmah pridružila grupa hrabrih iz Požeštine i grada Požege.

O tim danima i što je kasnije postao HDZ prikazan je kratki informativni film. Skupu su se obratili govornici od domaćih dužnosnika, do gostiju iz HDZ-a i Vlade RH.

Nakon skupa uslijedilo je druženje uz domjenak i glazbu tamburaša "Zlatne doline".