Banner 750x94 kulenova seka

banner kulenova seka

Breadcrumbs

Četvrtak, 23 Lipanj 2022 19:46

Članovima HDZ-a nije dovoljno odlučivati o zapošljavanju već tuku i prijete

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

Nemili događaj koji ponovno Požegu i HDZ stavlja na stup srama prokomentirao je i o tome iznim svoje mišljenje u obliku priopćenja za medije, osuđujući ponovno napad na novinara, predsjednik ŽO SDP-a Mitar Obradović. Pripćenje donosimo u cijelosti: -

„Ubiti ću te! Mrtav si!“

Ovo priopćenje  je potaknuto pisanjem   medija (ponovo i nacionalnih)  prema kojima je suprug gradske pročelnice Andreje Menđel, prijetio novinaru iz Požege, vjerojatno zbog kritičkog pisanja o radu njegove supruge. Taj mladi čovjek je dio klana, političkog i rodbinskog, koji ima sve privilegije u ovom gradu i županiji. Cijela njegova obitelj je dio vlasti, svi su zaposleni u javnom sektoru. Posljednja karika je bila supruga  pročelnica, koja je vrlo često predmet kritika u medijima  i to zbog njezinog zapošljavanja kao člana moćne HDZ-ove obitelji  te njezinog načina ne(rada).

Riječi koje je uputio taj mladi čovjek, kako prenose mediji  – „Ubiti ću te! Mrtav si!“, ne govore samo o njegovoj nezrelosti i nesposobnosti suočavanja s životnim problemima, već govore o našoj  jadnoj stvarnosti. Jedni (članovi HDZ-a i njihova rodbina) su predodređeni na javne poslove i funkcije, a drugi (uključujući i novinare) su predodređeni da šute o takvim pojavama ili da im podilaze bez ikakvog uporišta u njihovom stvarnom radu kako bi dobili mrvice od njih.

Opetovane prijetnje novinarima

Ne tako davno gradska vlast grada Požege je bila osuđivana za mlaćenje novinara, novinarima se prijetilo uskraćivanjem gradskog novca zbog   medijskog praćenja oporbenih političara, kojima je  bilo dopušteno samo na  praćenje dodjele karanfila za Međunarodni dan žena i slične manifestacije.

U posljednje vrijeme dobara dio  lokalni medija piše teme iz lokalnih sredina realno i kritično, pa se nakon dugo vremena javno piše o nepotizmu kod zapošljavanja, ne(stručnosti) gradskih službenika, ne(učincima), prenose se tiskovne konferencije i priopćenja oporbe. Očito je vlast ili oguglala na kritike, te ju briga što novinari pišu ili se nisu nadali da će novinari pisati o stvarima onako kako ih vidi prosječni građanin, a ne političar na vlasti.

Gradska vlast je nadalje u funkciji jedne stranke

Gradska vlast grada Požege se, što se tiče izbora kadra i kvalitete rada nije promijenila niti za milimetar, jedino što novinari o tome sada slobodno pišu.

Ove riječi koje je uputio suprug pročelnice Andreje Menđel, su riječi koje je on zasigurno  izrekao u afektu i najveći problem je što su one plod razmišljanja njegove stranačke i rodbinske  okoline,  prema kojoj su svi oni koji drugačije razmišljaju protivnici koje treba kazniti.

U našoj Županiji ( a vjerojatno i u većem dijelu Lijepe naše)  vrijedi nepisano, ali vrlo jasno pravilo, tko nije uz vlast i  joj ne podilazi, onda se ta vlast prema njemu odnosi kao prema neprijatelju  kojeg treba kazniti.  Na žalost kod nas je postalo normalno da prije izbora stranke u oporbi teško pronalaze   članove biračkih odbora, koji su inače za naše prilike dobro plaćeni, jer ljudi se boje. Boje se da zbog članstava u biračkom odboru oporbene stranke  neće moći dobiti posao u nekakvom projektu koji plaća Europska unija, da neće dobiti obećanu pomoć od svoje općine, grada ili županije ili što je najtužnije, da njihovo dijete neće moći dobiti posao u sustavu javnog sektora. 

Jadno je društvo koje ne trpi drugačije mišljenje

Ovim priopćenjem želimo ukazati na sve pritiske kojima su izloženi građani, a posebno novinari,  koji nisu dio organizacije, nazvane HDZ, pravomoćno osuđene za organizirano reketarenje društva i dajemo javnu potporu svim medijima  koji javno iznose svoje stavove o pojavama i procesima koji su plod ne(rada) političara, kako u oporbi taku i na vlasti. 

Žaljenje zbog gluposti mladog čovjeka i osuda ucjena od strane HDZ-a

Na kraju izražavamo žaljenje zbog gluposti jednog mladog čovjeka koji si je zakomplicirao život i  izražavamo osudu načina rada HDZ-a, koji je sve koji su drugačije mislili i koji su o tome pisali kažnjavao i kažnjava  onemogućavanjem ostvarivanja  prava te dodjeljivanjem tih prava podobnim i poslušnim - stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije Mitar Obradović.