Petak, 25 Ožujak 2022 08:42

Izgledno ujedinjenje svih stranaka proizašlih iz HSS-a

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Održana je sjednica Predsjedništva Hrvatske seljačke stranke HSS-a s jedinom točkom dnevnog reda: Pregovori oko ujedinjenja svih stranaka proizašlih iz HSS-a.
Sjednici su kao gosti nazočili i predsjednici šest stranaka: Autohtona Hrvatska seljačka stranka, HSS - Braće Radić, HSS - Stjepan Radić, Hrvatska Radićevska stranka, Nezavisni seljaci Hrvatske te Demokrati.
Kako je jedina točka dnevnog reda bila upravo pokušaj ujedinjenja, odnosno povratka svih tih stranaka u HSS-a, nazočni predsjednici su se iz prve ruke uvjerili kako su dobrodošli te ostaje da se na idućem sastanku predlože i dogovore tehnički detalji oko mogućeg ujedinjenja, sukladno Statutu HSS-a, ali i Statutima ostalih stranaka.
Uz nazočne predstavnike spomenutih stranaka, očekuje se da će na idućem sastanku nazočiti i predstavnici ostalih stranaka koji iz objektivnih razloga nisu sudjelovali na ovoj sjednici, a koji su također izrazili želju za objedinjavanjem svih stranaka kojima je temelj „Radićevština“ - stoji u priopćenju HSS-a koje potpisuje predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Autor: R.K.