Četvrtak, 09 Svibanj 2013 12:01

Koalicijska lista SDP-HSU-HNS za grad Požegu i SDP-HSU za županiju

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

ŽUPANIJSKA ORGANIZACIJA SDP ORGANIZIRALA PREDSTAVLJANJE KANDIDATA - 

POŽEGA – U prepunoj dvorani Obrtničkog doma u organizaciji Županijskog odbora SDP-a održano je predstavljanje kandidata za gradonačelnika i njegove zamjenike, te kandidata za Vijeće grada Požege s koalicijske liste SDP-HSU-HNS za grad Požegu. Predstavljeni su i kandidat za župana i njegovi zamjenici IMG 8556te kandidati za Skupštinu županije s koalicijske liste SDP-HSU.

Sve kandidate, pa i sebe osobno predstavio je predsjednik ŽO SDP-a u nekoliko mandata Zdravko Ronko. On je kandidat za gradonačelnika grada Požege u 6. mandatu, ovaj puta na koalicijskoj listi koju čine Hrvatska stranka umirovljenika i Hrvatska narodna stranka. Kandidati za njegove zamjenike su Ivan Pejić i Krešimir Pavelić, a predstavili su se i ostalih 20 kandidata za Vijeće osobno. Vijeće je do sada brojalo 19 članova a po novom statutu vijeće će brojati 21 člana. Nositelj liste je Zdravko Ronko, a lista je sastavljena od članova SDP-a, HSU, HNS-a ali i nestranačkih kandidata, uglednih građana Požege, stručnjaka u svojoj domeni te aktivnih građana u raznim udrugama, asocijacijama i općenito društvenom životu grada Požege. Zanimljivo je da ovu listu čini čak 10 žena što čini 47% i jedina je lista koja ima toliku zastupljenost žena u cijeloj županiji, te time u potpunosti zadovoljava rodnu ravnopravnost kandidata na listi.IMG 8559

Kandidat za župana na koalicijskoj listi SDP-HSU je dipl. ing. šumarstva Vicko Njavro, a njegovi zamjenici su Darko Aračić i Željko Samardžija. Vicko Njavro je i u prošlom mandatu bio član Skupštine i predsjednik Kluba zastupnika SDP-a, a  danas je umirovljenik koji je cijeli radni vijek proveo u šumarstvu. Njegovi zamjenici koji dolaze iz gospodarstva i hrvatske vojske nisu do sada imali većih političkih dužnosti. Nositelj liste za Skupštinu županije je Zdravko Ronko, a osim članova SDP-a i HSU-a sastavljena je i od nestranačkih kandidata. Na listi je i deset žena od 35 kandidata koliko će u budućnosti brojiti skupština, što je za 6 vijećnika manje nego u dosadašnjim mandatima.