Ponedjeljak, 06 Svibanj 2013 09:12

Doprinijeti ćemo bržem napretku Požege

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

KOALICIJA ZA GRAD POŽEGU, UZ SDP I HSU IDE I HNS -

POŽEGA – Potpisivanjem ugovora o koalicijskoj suradnji na lokalnim izborima za grad Požegu zajednički idu SDP, HSU i HNS. – Naše tri stranke su potpisale ovaj koalicijski sporazum jer smo zajedno surađivali i na izborima za EU parlament. Logično je zbog toga što naše tri stranke imaju vrlo slične programe, obje stranke podržavaju naš program za grad Požegu. Mi smo stranke sličnog svjetonazora, imamo i slične stavove oko problema u društvu i na koji način ih rješavati. Bilo bi šteta da se glasovi naših birača lijevog centra rasprše. Nadam se da je ovo pobjednička lista za grad Požegu – istakao je nakon potpisivanja sporazuma Rastislav Navratil, predsjednik GO SDP Požega.

Slično mišljenje i svoje zadovoljstvo izrazio je i Svetislav Marić, predsjednik GO HSU. - Zadovoljan sam što smo suradnju s nacionalne razine spustili na lokalnu razinu, nadam se jakoj dobroj suradnji jer smo svi prepoznali probleme nas umirovljenika.

Podružnica HNS koju vodi Damir Kovačević, donijela je ovu odluku o izbornoj suradnji na nivou grada Požege. – Smatram da je ovo koalicija koja po svojem političkom habitusu dijeli iste ili slične političke ciljeve i zadatke. HNS će kroz ovu koaliciju proklamirati svoje programe kao dio ukupnih programa koalicije. Kroz ovu koaliciju koristit ćemo i svu mogućnost potpore resornih ministarstava i SDP-ovih i HNS-ovih, što će u velikoj mjeri doprinijeti bržem i efikasnijem razvoju grada Požege. Smatram da ćemo stvoriti sve uvjete za uspješan i kvalitetan napredak Požege u godinama koje nam dolaze na zadovoljstvo i radost svih građana Požege  – istakao je Damir Kovačević.

SDP i HNS zajedno i u Brestovcu

SDP i HNS su stranke koje su svojim radom, poštenjem, zalaganjem i ljudima odlučile pokazati da mogu i znaju, te žele pokazati svim stanovnicima općine Brestovac da ima nade i mogućnosti za bolje. Mario Peić (HNS) i Tomislav Kolarić (SDP) potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore te naglasili da ne žele davati obećanja koja će ostati mrtvo slovo na papiru. Svojim programom bazirati će se na stvarnim potencijalima općine Brestovac koje će putem europskih fondova postati dostupne svima koji za to pokažu realni interes.