Četvrtak, 25 Travanj 2013 10:24

Zajedno za županiju i grad Kutjevo

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POTPISAN KOALICIJSKI SPORAZUM HDZ-a I HSS-a - 

 

POŽEGA – Potpisana je još jedna predizborna koalicija u kojoj HDZ pojačava svoje redove s HSS-om s kojim je bio u koaliciji i protekle četiri godine na razini županije.

 - Potpisali smo ovaj koalicijski sporazum s HSS-om jer smo u protekle četiri godine zajedno obnašali vlast u Požeško-slavonskoj županiji, a ove protekle četiri godine ostvarili smo sve što smo obećali u našem zajedničkom programu HDZ-a i HSS-a, koji se temeljio na razvoju gospodarstva što je sve u potpunosti učinjeno. Sve što je zacrtano u planovima ove dvije stranke je i realizirano u školstvu, zdravstvu, infrastrukturi, vodoopskrbi i odvodnji – istakao je na potpisivanju sporazuma predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić.

potpisivanjeU prošlom mandatu po koalicijskom sporazumu dužnost zamjenika župana za gospodarstvo obnašao je ispred HSS-a Željko Jakopović koji je po potpisivanju sporazuma rekao: - Ovaj novi sporazum je na tragu naše suradnje u proteklom periodu. Mislim da smo ispoštivali sve što smo obećali u ovoj nezavidnoj situaciji, a mislim da u ovoj županiji ima još posla. Mi smo na to spremni, odgovorno smo radili sada a tako će biti i u narednom periodu. Mi kao HSS smo u proteklom periodu dali uistinu jedan konstruktivni obol radu koalicije, naročito u segmentu poljoprivrede, što je strateški važno u ovom trenutku, posebno na sustavima za navodnjavanje poljoprivrednih površina. Nadam se da će to tako biti i u narednom periodu, jer smo u proteklom periodu funkcionirali bez rasprave portala i ulice i svega što čini negativne pojave u političkom djelovanju – istakao je predsjednik ŽO HSS-a Željko Jakopović.

Osim za županiju koalicijski sporazum HDZ-a i HSS-a je potpisan i za grad Kutjevo u kojemu će zajednički podržati Ivicu Peraka kao kandidata za gradonačelnika Kutjeva.

 - Zajednički idemo i na području grada Kutjeva i podržat ćemo kandidata HSS-a Ivicu Peraka kao našeg kandidata za gradonačelnika Kutjeva – dodao je Franjo Lucić.