Petak, 05 Travanj 2013 14:12

Miro Rašić se natječe za Požegu

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEŠKI HDSSB ISTAKAO KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA - 

POŽEGA – Za predstojeće lokalne izbore HDSSB je istakao svoje kandidate za grad Požegu. Kandidat za gradonačelnika je Miro Rašić, a njegovi zamjenici su Zlatko Balen i Laura Badanjak. Kandidate je predstavio predsjednik ŽO HDSSB-a Dražen Đurović koji im daje potporu i smatra da su to najbolji kandidati koji konkuriraju za čelne funkcije grada Požege.hdssbmiro1

Miro Rašić danas je umirovljenik iz sustava HV, dragovoljac Domovinskog rata, otac dvoje djece i predsjednik GO HDSSB-a Požega. – Hitno trebamo izraditi dugoročnu strategiju razvoja Požege jer ne možemo postizati rezultate ako neznamo koji su nam strateški i dugoročni ciljevi, ako nemamo viziju. Da bi se vizija jednog nezaposlenog čovjeka ostvarila moramo promijeniti generaciju političara koji su napravili mnoge dobre stvari, ali mlade snage mogu pružiti nešto novo. Mladost je imala snagu stvoriti Domovinu, obranili Požegu od agresora i sada su došli u priliku kao novi oblik političara da se uhvate u koštac s brojnim ekonomskim i gospodarskim problemima ove lokalne sredine – rekao je Rašić, koji smatra da se prioritet mora dati razvoju gospodarstva i da ga treba snažno pogurati u pravcu otvaranja novih radnih mjesta. Samo jako gospodarstvo prekinut će odljev mladih iz naše sredine.

Rašić smatra da i turizam u našem kraju ima potencijala, ali da se treba fokusirati na nekoliko brandova koji vrijede a ne praviti priredbe za stotinjak ljudi od kojih nema koristi. Požega se treba ravnomjernije razvijati u svim dijelovima grada, a da Požegi nedostaje sportskih terena, svi znaju, i obećavana atletska staza i još jedna sportska dvorana stalno su samo u planovima. Smatra da je Požega morala raditi više na privlačenju sredstava iz EU fondova kako rade i druge sredine i to će biti fokus na koji će se HDSSB posvetiti u potpunosti.