Četvrtak, 21 Ožujak 2013 14:07

U susret lokalnim izborima 2013. (2)

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

HDSSB predstavio kandidate za županiju

POŽEGA – Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje Požeško-slavonske županije predstavio je svoje kandidate za županiju na skorim lokalnim izborima. Kandidat za župana je dr. Dražen Đurović iz Požege, saborski zastupnik HDSSB-a i predsjednik ŽO HDSSB-a. Za njegove zamjenike kandidirani su Vladimir Petošić, dipl. inž. poljoprivrede iz Požege i Goran Katušić, spec. turističkog menadžmenta iz Pleternice.

IMG 4636- Rezultati Požeško-slavonske županije u prethodnom razdoblju su zaista očajni, posebno zbog duga županije koji se vuče već nekoliko godina, no dosadašnji rad župana i županije ne može dobiti prolaznu ocjenu. Pomak se nije dogodio, a ono najgore što županija živi svojim životom nevezano za gradove i općine na području na kojem se nalazi. Uloga županije mora biti integracijska, mora se stvarati jedna sinergija u cilju razvoja, zapošljavanja, razvoja gospodarstva i društvenog razvoja. Mi smo spremni kao tim uspostaviti tu sinergiju, nudimo pošten, odgovaran i transparentan rad svih javnih tijela – istakao je na predstavljanju Dražen Đurović, te dodao da se moraju povezati turističke zajednice i zajedno nastupati u turističkoj ponudi, zajednički planirati poljoprivrednu proizvodnju a ne ostaviti poljoprivrednike.

Plan HDSSB se velikim dijelom odnosi na razvoj poljoprivrede, istakao je Vladimir Petošić, jer nam sela ostaju bez ljudi, bez poljoprivrednika, a HDSSB planira to vratiti tamo gdje je trebalo biti. ¸

 

HDZ i HSP potpisali ugovor o koaliciji za lokalne izbore

IMG 4779POŽEGA – Dva mjeseca prije lokalnih izbora Hrvatska demokratska zajednica nastoji ojačati svoj korpus, a prvi od dogovora suradnje za lokalne izbore dogovorili su s Hrvatskom strankom prava dr. Ante Starčević. O dogovoru su potpisali i sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji. Kako je HDZ za obje čelne funkcije već objavio svoje kandidate, suradnja će se najviše očitovati kroz sudjelovanje na listi za predstavnička tijela, gradsko vijeće i županijsku skupštinu. 

Koalicijski sporazum na razini grada Požega potpisali su Ante Šolić, predsjednik GO HDZ-a Požega i Dražen Muljević, predsjednik požeškog ogranka HSP-a. Koalicijski sporazum za Požeško-slavonsku županiju potpisali su Franjo Lucić, predsjednik ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije i Kristina Čuljak, članica predsjedništva HSP-a. Potpisivanju koalicijskog sporazuma nazočili su brojni članovi HDZ-a, kandidat za gradonačelnik Požege Vedran Neferović i kandidat za župana Alojz Tomašević, sadašnje županijsko vodstvo s županom Marijanom Aladrovićem na čelu, i članovi HSP-a predvođeni predsjednicom i saborskom zastupnicom Ružom Tomašić.

- HSP i HDZ ima na nacionalnoj razini potpisan sporazum o međusobnoj suradnji, a naši svjetonazori su tako rekuć' isti. Cilj nam je da kroz našu suradnju ojačamo političku aktivnost na razini županije i grada Požege. Otvoreni smo za svaku suradnju – istakao je Franjo Lucić.

- Vjerujem da smo svi ovdje domoljubi i da želimo Požegi dobro, da želimo Županiji dobro, da želimo Hrvatskoj dobro. To ćemo dokazati svojim radom i jedni drugima ćemo biti korektori, bit ćemo jedna obitelj koja će se nadopunjavati – rekla je Ruža Tomašić.

 

Osnovan ogranak HDSSB za Frkljevce i Kadanovce

P1010482KADANOVCI - Ogranak HDSSB-e osnovan je i u mjesnom odboru Frkljevci-Kadanovci a za njegovog prvog predsjednika je izabran Josip Josipović. Dužnosti dopredsjednika će obavljati Stjepan Švajda i Fabijan Popić dok će tajnik biti Josip Fridrich. Ogranak u ovim selima, rečeno je na osnivačkoj skupštini, četvrti je po redu otkako je u listopadu prošle godine Gradska organizacija HDSSB-e Pleternica počela s intenzivnijim radom. Skupu je prisustvovao i predsjednik županijske organizacije ove stranke i saborski zastupnik Dražen Đurović koji je mještane Frkljevaca i Kadanovaca pozvao da u što većem broju izađu na izbore za EU Parlament 14. travnja i lokalne izbore 19. svibnja te glasaju za listu HDSSB-e. - Na izbore izlazimo s ljudima koji nisu otpaci drugih stranaka i koji u politiku nisu ušli kako bi riješili svoju egzistenciju. Čuda nećemo obećavati jer ih ne možemo ostvariti ali možemo obećati da ćemo raditi pošteno i u interesu ljudi – istakao je Đurović.   (vm)

 

Damir Špančić kandidat neovisne liste za gradonačelnika Pakraca

IMG 4971PAKRAC - Damir Špančić, gradonačelnik Pakraca od 1995. do 2004. godine ponovo se kandidirao za tu funkciju ali ispred neovisne liste "Volim Pakrac". Učinio je to, kaže, jer misli da za ovaj grad može učiniti više od aktualne gradske vlasti kojoj ponajviše zamjera što nije dovoljno koristila činjenicu da je on bio saborski zastupnik te pomoćnik ministara u dva ministarstva bivše Vlade. - Mogao sam im pomoći ali oni pomoć nisu tražili. Samo jednom na početku mandata poštom sam na Klub zastupnika HDZ-e dobio popis projekata Grada Pakraca. Nikada službeni poziv na neki radni sastanak nisam dobio – kazao je Špančić. Obzirom da je još uvijek član Hrvatske demokratske zajednice, Damir Špančić pretpostavlja kako njegova kandidatura u stranci neće biti dobro prihvaćena. - Očekujem da ću biti izbačen iz stranke kao i još tri člana koja su na našoj listi ali, na to sam spreman. Volim ovaj grad i on je meni iznad stranke – dodao je Damir Špančić.

Kao zamjenik Damiru Špančiću ispred liste "Volim Pakrac" istaknut je Gojko Brzica. (vm)