Nedjelja, 09 Svibanj 2021 21:04

Kandidatkinja za zamjenika župana ispred srpske nacionalne manjine obratila se pismom svojim biračima

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Poštovani,

U ovim ludim vremenima kada nam je malo toga dozvoljeno, a i odgovorno međusobno ponašanje radi epidemioloških mjera nalaže što manje kontakata, pokušat ću Vam u par redaka se predstaviti i ovako. Moje ime je Tamara Puač, majka sam, ekonomistica, cijeli svoj radni vijek zaposlena u privatnom sektoru. U politici, aktivna, dvadeset godina, članica Gradskog vijeća Grada Požege kao manjinski vijećnik u dva mandata.

Cijeli svoj politički put, uz posao, u potpunosti sam posvetila borbi za ravnopravnost obespravljenih, borbi protiv korupcije, borbi malog čovjeka, jer svi smo mi ispod ovog neba isti, za koliko toliko normalan život svakog sugrađana u zajednici, a i šire. Ono najosnovnije što sam smatrala da je minimum ispod kojeg ne smije se ići, što svaki čovjek mora imati kako bi imao koliko toliko dostojanstven život, bio mi je vjetar u leđa. I kao ženi i kao manjinskom predstavniku u vijeću, nije bilo nemoguće situacije i nitko me u ostvarivanju zacrtanih ciljeva nije mogao zaustaviti. U borbu s vjetrenjačama ulazim bez ikakve zadrške, i svaka prepreka samo mi je poticaj i vjetar u leđa za ostvarivanje zamišljenog.

Nema tih situacija s kojima se nisam uhvatila u koštac. Uvijek spremna na kompromise, ali ne pod svaku cijenu, nikada zbog nekih svojih interesa, jer sebe sam izgradila i kao osobu kroz svoje znanje i zanimanje, i kroz svoju obitelj, koja je možda i u mom političkom djelovanju platila najviše, želim se staviti na raspolaganje u ovom mandatu Vama i da zajedno pokušamo graditi, ali i očuvati dostojanstvo srpske manjine na ovim prostorima.

Jer, ovo je naša domovina, drugu nemamo, volimo ju, ali stigma krivih političkih odluka, raznih etnopolitičkih profitera koji nas svojim odlukama i istupima svrstavaju u građane drugog reda, koji nas međusobno dijele i svade, umjesto da nas spajaju i okupljaju, koji među nama samima prave razliku kako bi ostvarili svoje osobne interese, ne bi trebali egzistirati u političkom prostoru.

Sama, bez Vas, ne bi imalo smisla. Samo zajedno možemo sačuvati svoju pripadnost, svoje dostojanstvo, ali i normalan život u zajednici u kojoj živimo. Poštivati svoje, uvažavati tuđe i živjeti dostojanstven život, bez kalkuliranja i trgovinom sebe i nacionalne pripadnosti i svega onoga što su nam naši stari ostavili.

Stoga Vas pozivam, da izađete 16. svibnja na izbore, zatražite uz redovne glasačke listiće i svoj listić za predstavnika manjinskog dožupana i podržite me da zajedno, gradimo           odnose  koji       su međusobno narušeni, očuvamo svoju baštinu i sačuvamo dostojanstvo koje su nam utkali naši stari.