Petak, 15 Ožujak 2013 13:31

U susret lokalnim izborima 2013. (1)

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

HSP na izbore ide samostalno

KUTJEVO - Hrvatska stranka prava na lokalne izbore u Požeško-slavonskoj županiji će ići samostalno, 02bez koalicija s drugim strankama. Samostalno ćemo ići i u općinama i gradovima gdje budemo ponudili svoje liste, jer se ne želimo vezati ni s kim, nego pokazati svoju političku snagu - istakao je Željko Jambrek, predsjednik Županijskog vijeća HSP-a.

Za grad Kutjevo istakli su i svoje kandidate, a za gradonačelnika su istakli Ivana Mihalja, agronoma iz Grabarja, dok je za njegovog zamjenika kandidiran dipl. oec. Branimir Mihalj iz Kutjeva. Listu za gradsko vijeće Kutjeva nosit će Željko Jambrek iz Kutjeva.

Uskoro se očekuju i kandidati i liste i za druge gradove i općine.

 

HDZ za Pleternicu kandidira Antoniju Jozić

POŽEGA – U stranačkim prostorijama HDZ-a Požeško-slavonske županije medijima je predstavljena kandidatkinja za dužnost gradonačelnice grada Pleternice ispred HDZ-a. To je mlada žena, majka, poduzetnica, dosadašnja dogradonačelnika Antonija Jozić. Pleternica se upravo u proteklim mandatima pod vodstvom HDZ-a snažno razvijala i postigla vidljiv napredak na svim poljima, a taj kontinuitet ponudila je građanima Pleternice i Antonija Jozić.

IMG 3485Njenu kandidaturu podržali su dosadašnji gradonačelnici, aktualni gradonačelnik i saborski zastupnik Franjo Lucić i bivši gradonačelnik, današnji župan Marijan Aladrović, koji su istakli upravo bit nastavka tog kontinuiteta da se završe neki od započetih projekata. A to je svakako razvoj poduzetničke zone, poduzetničkog inkubatora, projekti obnovljivih izvora energije, brojni infrastrukturni projekti koji podižu kvalitetu života u gradu Pleternici, te projekti koji mladima i nezaposlenima osiguravaju otvaranje novih radnih mjesta.

Danas grad Pleternica, istakla je Antonija Jozić završava nekoliko kapitalnih objekata od nove knjižnice i čitaonice, dječjeg vrtića, tehnološko-tehnologijskog centra, za koje ona jamči da će se dovršiti, te da će se grad nastaviti razvijati uspješno kao i do sada. Upravo njeno četverogodišnje obnašanje dužnosti dogradonačelnice je jamac da će znati nastaviti putem razvoja i kvalitetnog vođenja jednog grada, što joj i daje velike prednosti pred ostalim kandidatima. Iskustvo koje je stekla u izradi projekata koje financira Europska unija posebno će biti od značaja kada uđemo u EU i kada većina financiranja projekata dolazi upravo iz fondova EU.

 

Osnovana podružnica Laburista županije

POŽEGA – Održana je Osnivačka skupština podružnice Hrvatskih laburista - Stranke rada za područje Požeško-slavonske županije. Za predsjednika podružnice izabran je Davor Bošnjak, za tajnika Ljiljana Gacik, a za članove izvršnog odbora izabrani su Tihana Vondrak, Boško Katić, Bartolić Zvjezdana, Zoran Dorić i Marija Franić.

Osnivačkoj skupštini nazočio je podpredsjednik središnjice Zvonimir Međeral koji je izabranom rukovodstvu poželio puno sreće u daljnjem radu.

Izabrani predsjednik podružnice Davor Bošnjak pozvao je sve članove stranke sa područja Požeško-slavonske županije da se dobro organiziraju u pripremi za nadolazeće lokalne izbore.

 

SDP i HSU zajedno za grad Pakrac

PAKRAC - U prostorijama nove gradske vijećnice grada Pakraca predstavljeni su kandidati ispred SDP-a GO Pakrac i HSU GO Pakrac za gradonačelnika i zamjenika Predstavljanje kandidata 1gradonačelnika grada Pakrac. Kandidat za gradonačelnika je Zoran Krejči, a za zamjenika kandidat je dr. Alen Dumančić. Predstavljanju su uz timove stranaka koji čine koaliciju nazočili dopredsjednik ŽO SDP-a Rastislav Navratil i predsjednik kluba vijećnika SDP-a u županijskoj skupštini Vicko Njavro.

Kandidat za gradonačelnika Zoran Krejči istakao je svoju spremnost za timski rad s članovima iz obje stranke ali i nestranačkim stručnim ljudima, koji imaju znanje, želju, volju i realnu i ostvarivu viziju razvoja grada Pakraca. - U timu se nalaze ekonomisti, pravnici, menadžeri, liječnici, te ljudi ostalih zanimanja, na koje svakako računam u pomoći pri realizaciji planiranih projekata. Siguran sam da zajedno možemo puno više nego što to danas čini aktualna gradska vlast. U našem cijelom izbornom programu, a također i cijelom mandatnom razdoblju, glavni prioritet biti će stvaranje preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta i konačno uklanjanje tragova rata iz našeg grada – istakao je Zoran Krejči.

 

Za gradonačelnika Požege Nino Smolčić

POŽEGA – Svoju kandidaturu i program rada istakao je na tiskovnoj konferenciji nezavisni kandidat Nino Smolčić, predsjedavajući udruge Vrijeme je za Požegu. Uz njega su na predstavljanju programa bili Mario Gitt, Kazimir Balog i Dražen Pekčec, kandidati za dogradonačelnike i gradsko vijeće. Smolčić nudi drugačiju upravu koja bi bila upravo suprotna od uprave koju provodi sadašnja vlast, po modelu grad po mjeri jednog čovjeka za miran odmor. IMG 4017- Mi nudimo jaču, progresivniju, odgovorniju i perspektivniju Požegu, koja će biti generator razvoja cijele županije, koja će osigurati komuniciranje sa svim gradovima i općinama. Naš program omogućuje micanje stranačkih poslušnika, micanje stranačkih prstiju iz gradskih institucija i gradskih tvrtki – rekao je Smolčić, koji navodi kako je dosadašnji gradonačelnik omalovažavao gradske vijećnike pišući im unaprijed pripremljena pitanja koja su oni postavljali na gradskom vijeću.

Nude program razvoja gospodarstva i realnog sektora za koje dosadašnja vlast nije pokazivala interes, a u svrhu tog razvoja nude osnivanje poslovnog ureda koji bi se bavio isključivo novim ulaganjima i nudio pomoć poduzetnicima koji su pokazali interes za investicije na području grada Požege. Zaostaje nam i razvoj sporta kojemu je nužan atletski stadion i jedna nova sportska dvorana.