Četvrtak, 01 Travanj 2021 08:04

Stranačka iskaznica još uvijek ispred mladosti, znanja i sposobnosti!?

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

Novu aferu koja se vrti u Požegi i neslavno otpuštanje jedne mlade osobe da bi se zaposlio posrnuli gradonačelnik Požege Darko Puljašić o čemu su ovih dana pisali gotovo svi nacionalni portali i mediji, prokomentirao je kandidat za požeško-slavonskog župana Josip Ređo ispred MOST-a, Domovinskog pokreta i Nezavisnih, te usput samo podsjetio javnost da se slična takva situacija ovom rukovodstvu Doma Zdravlja, i predsjedniku Upravnog vijeća i ravnatelju Doma zdravlja, već dogodila 2018. Priopćenje donosimo u nastavku:

Poštovani,

Ako su navodi u Telegramovom članku točni, a izjava člana Gradskog vijeća Grada Požege, ujedno i predsjednika Upravnog vijeća Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, prof. Drage Gašpara, dr.med. autentična, najoštrije osuđujemo takav, po nama sramotan i moralno i etički neprihvatljiv čin.

Zapošljavanje stručnih, a ne stranački i rođački podobnih, gdje će znanje, sposobnost i izvrsnost biti jedina mjerila uspjeha biti će jedna od najbitnijih točaka našeg izbornog programa čime ćemo nastojati vratiti vjeru našim mladima da mogu uspjeti zahvaljujući isključivo sebi i svojim sposobnostima i rezolutno naglašavamo da se u našem mandatu takva ili slična zapošljavanja neće događati.

Tim više, što je po navodima portala Telegram, jedna mlada osoba dobila otkaz kako bi se nekome stranački podobnom otvorio put prema zapošljavanju, zgražamo se nad odlukom da se na otkazom mladoj osobi upražnjeno radno mjesto zapošljava osoba pod aktivnim istragama Uskoka i podignutom optužnicom za subvencijsku prijevaru od strane Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Pod pretpostavkom da se akteri i pozivaju na prava dužnosnika za povratak na prethodne poslove nakon prestanka mandata, smatramo da je Zakon po kojima se ostvaraju ista prava manjkav i apelirat ćemo i zagovarati izmjene istoga. Dužnosnici, političari i političke elite ne smiju biti povlašteni u odnosu na ostale zaposlene u privatnom i javnom sektoru.

Sjetimo se samo 2018. godine i otkaza gospođi Valentini Eraković, samohranoj majci tri kćeri koja je radila kao čistačica Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, da bi na isto mjesto zaposlili šogoricu ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, a o čemu je portal Telegram također pisao (https://www.telegram.hr/politika-kriminal/nekad-zbilja-obozavamo-to-cime-se-bavimo-nepravedno-otpustena-cistacica-nakon-tekstova-u-telegramu-dobila-je-novi-posao/), zapošljavanjem nepravedno otpuštene gospođe Valentine Eraković na upražnjeno radno mjesto u Društvu u kojem sam u to vrijeme obnašao dužnost člana Uprave, pokazao sam da naša briga za najranjivije članove društva nikada neće imati alternativu, a pružiti adekvatno školovanje našoj djeci i mladima nikada i niti pod koju cijenu neće doći u pitanje.

Stanovnicima Požeško-slavonske županije vladajući su još jednom pokazali i dokazali da interesi njih i stanovnika Požeško-slavonske županije nisu isti!

S poštovanjem,

Josip Ređo, dipl.oec.

kandidat za župana Požeško-slavonske županije

Vedrana Vondrak, dr.med.

kandidatkinja za zamjenicu župana Požeško-slavonske županije