Subota, 13 Veljača 2021 09:07

Održana 26. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege uz skinutu točku s dnevnog reda o plaći gradonačelnika

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Zbog epidemioloških mjera već gotovo godinu dana sjednice Gradskog vijeća održavaju se u prostoru Gradskog kazališta Požega, pa je tako održana i 26. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege. Vijećnici su jednoglasno usvojili Odluku o oslobađanju plaćanja zakupnine za poslovne prostore za razdoblje od siječnja do ožujka ove godine, te Odluku o dodjeli javnih priznanja pa će tako ovogodišnji laureati biti novinar Jelenko Topić koji će primiti nagradu za životno djelo, Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije kojoj je pripala Povelja humanosti, te Odjel za liječenje bolesnika oboljelih od koronavirusa Opće županijske bolnice u Požegi i Poljoprivredno-prehrambena škola koji će primiti kolektivne nagrade.

da899b4f6aecd3b25897ae28f89b2f5e 3 XL

- Poslodavci koji bilježe pad poslovnih aktivnosti ili su ostvarili gubitak u poslovanju ili nisu pokrenuli poslovne aktivnosti zbog korona-krize oslobađaju se od plaćanja mjesečnih iznosa zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Požege za mjesec siječanj, veljaču i ožujak 2021. godine. Nadam se kako ćemo uskoro staviti korona krizu pod kontrolu te da je ovo zadnji put da naše poduzetnike oslobađamo od plaćanja zbog takvih razloga. - obrazložio je gradonačelnik Darko Puljašić prijedlog Odluke o oslobađanju plaćanja zakupnine za poslovne prostore za razdoblje od siječnja do ožujka ove godine.

Vijećnici su većinom glasova usvojili i Odluku o davanju na upravljanje i korištenje nekretnine Visokom učilištu u Požegi, a većinom glasova potvrđeno je i Rješenje o imenovanju aktualne ravnateljice Gradskog kazališta Požega Valentine Neferović na njezin treći mandat.

S predloženog dnevnog reda skinute su dvije točke: Odluka o visini naknade za rad i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Požege koji dužnost obavljaju volonterski, te Prijedlog Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Požege.