Banner 750x94 orljava

Webp.net gifmaker 1

Breadcrumbs

Petak, 17 Siječanj 2020 09:55

Šteta za gradski proračun 12,7 milijuna kuna, a Grad Požega na optuženičkoj klupi

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

Povodom obilaska radova gradonačelnika Darka Puljašića, na sportskoj dvorani OŠ Dobriše Cesarića, Gradski odbor SDP-a Požega i predsjednik ŽO SDP-a požeško-slavonskog Mitar Obradović također su došli do gradilišta navedene dvorane i uputili priopćenje za medije: - Povodom izlaganja gradonačelnika Darka Puljašića pri obilasku radova na sportskoj dvorani OŠ Dobriše Cesarića dajemo sljedeće  očitovanje:

Ideja gradnje navedene sportske dvorane je želja svih građana grada Požege, a tako i SDP-a,  i nadamo se svih političkih stranaka koje djeluju u gradu Požegi. Sve dosadašnje gradske vlasti su čekale pogodan trenutak za izgradnju dvorane putem sredstava EU,  što je konačno i ostvareno 2017. godine. Naime, tada su Gradu  odobrena sredstva državnih potpore od strane Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova u ukupnom iznosu od 12,7 milijuna kuna za izgradnju dvorane.    

Zbog isplate navedenog iznosa  vodi se kazneni postupak protiv Grada, gradonačelnika i ostalih,  zbog čega  je obustavljeno daljnje financiranje izgradnje dvorane EU sredstvima. Zbog postupanja gradonačelnika Darka Puljašića i opće poznatog modus operandi  u režiji HDZ-a, dvorana se nastavila graditi ali, posebno naglašavamo, sredstvima Grada, dakle, našim, gradskim, novcem. Prema današnjoj  gradonačelnikovoj  izjavi do sada je u izgradnju dvorane uloženo 8.847.606,70 kn i  nastavlja se s daljnjim financiranjem.

Izjavu  gradonačelnika: „Mi smo na žalost mogli puno novaca dobiti iz EU fondova i drugih ministarstva, a svoj novac utrošiti negdje bolje i drugdje“, SDP smatra točnom i tragičnom za Grad Požegu, i na to smo na dosadašnjim izlaganjima i upozoravali građane. Ali gradonačelnik očito ne razumije da su on i HDZ-ova gradska vlast jedini  krivci za tu činjenicu,  prema kojoj su nam već odobrena sredstva uskraćena zbog kaznenog postupka, koji je uzrokovan prvenstveno ponašanjem njega kao gradonačelnika.  Ne mogu za to biti krivci niti novinari, niti  DORH, niti osoba koja je to prijavila DORH-u a niti SDP koji upozorava na činjenično stanje vezano za navedeni događaj, već isključivo gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić. 

Gradu je zbog toga gradonačelnik onemogućio isplatu već odobrenih i namjenskih sredstava EU u iznosu od  12,7 milijuna kuna i time nanio nemjerljivu štetu ovoj i budućoj generaciji građana grada Požege.

Na kraju želimo reći da smo radosni zbog izgradnje nove sportske dvorane, ali smo žalosni što smo vjerojatno jedina jedinica lokalne samouprave  u RH koja je postupanjem gradske vlasti onemogućila financiranje takvog objekta iz već odobrenih EU sredstva.