Srijeda, 20 Ožujak 2019 10:40

Priopćenje Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

 - Poštovani mediji, sugrađanke i sugrađani Požeško-slavonske županije, grada Požege i cijele Republike Hrvatske, ovim putem želimo s Vama podijeliti naše razmišljanje vezano uz događaje obiteljskog nasilja u Požegi.

Nitko od medija nije nas pitao za naše stavove, ali želimo i smatramo kako je naša dužnost javno istupiti i osuditi svaki oblik nasilja, a posebno obiteljsko nasilje. Shodno tome, ne želimo u nikoga uperiti prst i reći prije državnih institucija kako je netko kriv. Vjerujemo u državne institucije, ali želimo dati svoj doprinos u prevenciji nasilja i oštrog sankcioniranja počinitelja.

Kao žene, supruge i majke senzibilizirane smo sa žrtvama nasilja i zbog toga smo dale potporu ratificiranju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

U zadnje vrijeme očito je kako se nasilje pokušavalo staviti „pod tepih“, ali to treba prekinuti, te osvijestiti i osnažiti žrtve nasilja da progovore o počinitelju kako se nasilje ni bi ponavljalo njihovim kćerima, unukama, prijateljicama, susjedama… Dok se bude šutjelo o nasilju bilo koje vrste ono neće moći biti sankcionirano, niti će počinitelj moći biti kažnjen za svoje nedjelo.

Ne želimo više da se naša Županija spominje u kontekstu nasilja, nego želimo da se prepozna i vrednuje kroz rad vrijednih i poštenih ljudi u politici, ali nažalost oni su u drugom planu.

Ne želimo biti „grad slučaj“ , nego grad u kojem se izvršavaju projekti koji će podići kvalitetu života naših sugrađana.

Isto tako, ovo priopćenje nije napisano u svrhu da bude samo deklaratorno, nego se zalažemo i nastaviti ćemo se zalagati na sve načine, kako u našem privatnom, tako i poslovnom životu, protiv nasilja, te utjecati i osvještavati javnost kako nasilje nije prihvatljivo, kako žrtvu treba zaštiti, a počinitelje kazniti – stoji u priopćenju Zajednice žena Hrvatske demokratske zajednice “Katarina Zrinski” Požeško-slavonske županije.