Ponedjeljak, 24 Rujan 2012 10:14

To je surovi neoliberalni kapitalizam

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

HDSSB IZRAŽAVA ZABRINUTOST SITUACIJOM KOJOM VLADA RH NE VLADA - 

Predsjednik stranke prof.dr.sc. Vladimir Šišljagić izrazio je zabrinutost zbog ekonomske situacije koja vlada od trenutka kada je vlast preuzela Kukuriku koalicija, te na tu temu uputili priopćenje za javnost. Ponajviše zbog novog statističkog izvješća koje pokazuje da je inflacija u odnosu na kolovoz prošle godine porasla za 4% dok je BND u padu preko 2% za drugi kvartal ove godine. - Proizvodnja i gospodarstvo su u padu, obećanih investicija kao i investicijskog ciklusa nema, nezaposlenost je preko 300.000, potrošnja logično pada zbog izuzetno visokih nameta, poreza, povećanja PDV-a, najavljuje se oporezivanje imovine bez ikakve selekcije, plaće koje se isplaćuju su na neprimjerenoj razini dok se s druge strane plaće ne isplaćuju. Prema tome, ono što se očekivalo od jedne socijaldemokratske partije, a to je socijalna osjetljivost, od ove Vlade, hrvatski građani nisu dobili ništa. Kukuriku Vlada vuče poteze koji odgovaraju samo surovom neoliberalnom kapitalizmu bez imalo socijalne osjetljivosti za najveći broj hrvatskih građana - rekao je Šišljagić koji ističe i neprimjeren i nedemokratski način na koji se preko noći bez očiju javnosti, bez rasprava i konzultacija u Saboru donosi odluka o podjeli Hrvatske na dvije statističke regije.

- Kroz politički sustav i djelovanje u Hrvatskom Saboru učinit ćemo sve kako bi zapisano u Programu HDSSB-a bilo ostvareno, a to je ujednačeni razvoj cijele Hrvatske - kazao je Šišiljagić i poručio kako zbog interesa pojedinaca i određenih županija nikada neće dozvoliti ovakvu prijevaru građana Hrvatske, ali i građana Europske unije. Šišljagić je podsjetio prvog potpredsjednika Vlade gosp. Radimira Čačića kako je upravo on, 2007. godine, kada je Hrvatska bila podijeljena na tri regije, bio taj koji je kao varaždinski župan prijetio referendumom jer se Varaždinska županija našla u regiji s gradom Zagrebom tada obrazlažući kako je nedopustivo da sve županije Sjeverozapadne regije trpe na račun grada Zagreba.

Na račun uvredljivih poruka koje su upućivali Čačić i njegova stranačke kolegica Vesna Pusić stanovnicima Slavonije i Baranje, Šišljagić je kazao kako HDSSB neće dozvoliti da bilo tko na tako bezobrazan, bahat i neprimjeren način vrijeđa Slavonce i Baranjce nazivajući ih neradnicima koji se trebaju uhvatiti posla.

Umjesto da ulaze u sumnjive i dvojbene projekte, primjerice Plomina i Omble, Vladimir Šišljagić je pozvao Vladu Kukuriku koalicije da ulažu u Slavoniju koja je zbog njih u najzapuštenijem području Hrvatske, postoji projekt hidroelektrane na Dravi gdje su javni sustavi i Osječko-baranjska županija već do sada uložili 11 milijuna kuna, a koji se energetski projekt već 20 godina nalazi u prostornom planu Hrvatske i Osječko-baranjske županije.  

HDSSB-a nikada neće prihvatiti i glasati za ratifikaciju privremenih sporazuma kojim se Hrvatske odriče neosporno svog dijela teritorija.