Utorak, 29 Kolovoz 2017 12:03

Festival uličnih zabavljača, mađioničara i klaunova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

2. DAN SEDMODNEVNOG AUREA FESTA POŽEGA 2017. -

POŽEGA - Druga večer Aurea festa Požega 2017. bila je rezervirana za Festival uličnih zabavljača, mađioničare i klaunove. Iako je program bio najavljen za 20 sati s temom „Nastajanje uličnih zabavljača“ taj dio je izostao, a pozornica ostala prazna. Program je počeo tek pola sata kasnije s točkom „San snova“ predstavom o uličnim zabavljačima koji su nas uveli u svijet dječje mašte i radoznalosti. Predstava je bila prvenstveno namijenjena djeci, koje je i bilo puno među posjetiteljima, no najviše odmah ispred pozornice koji su time aktivno sudjelovali u cijeloj predstavi. Oni su bili i hrabri demonstratori i pomoćnici mađioničarima, žonglerima, trik majstorima i iluzionistima, klaunovima. Puno svojih trikova pokazali su kroz priču o dolasku mađioničara u jedno mjesto, no nisu dozvoljavali djeci da uđu u taj magični šator. Jedan dječak se nije s time pomirio, snašao se, pa je cijelu predstavu gledao ispod klupe na kojoj su sjedili gledatelji. Glavni mađioničar ga je primijetio, pozvao na scenu i pretvorio u zlatni kip koji je lebdio na jednom jedinom štapu, i tako je morao provesti cijelo vrijeme, do drugog festivala. Svoje trikove i iluzije pokazali su profesori Vladimir i Hudolini uz žonglere Tontorina i Zvekana. Pridružila im se u hula-hop djevojka, ali i plesačica na štangi, a sve je završilo vatrenom predstavom, fireshow, u kojemu su s vatrenim štapovima pokazali umijeće svi sudionici predstave, a na kraju je najsmješniji od svih klaunova svoj vatreni štap i progutao.

Na malim pozornicama u Pješačkoj zoni i na Trgu sv. Terezije odvijali su se dodatni programi festivala, dječja predstava Danko Napuhanko i Tončica Balončica, te druga večer Malog glasa Aurea festa, dječjeg festivala. U Vino-gradu trajala je degustacija vina kaptolačkih i kutjevačkih vinogradara, a da degustacija ne bi nekima zavrtjela misli, pomogao je krepki zalogaj „Slavonskog hot-doga“, prave domaće mesne kobasice, kuhane u vinu, u domaćem pecivu sa senfom. Za tu deliciju bio je zadužen poznati kulenar Vjenceslav Hruška iz Bjeliševca, naravno uz švargl, kulen i kulenovu seku.

Na prostoru pješačke zone od 22 sata svoj koncert izveli su članovi Gradske glazbe Trenkovi panduri, izvodeći popularne hitove i uspješnice u puhačkoj verziji.

Tekst/foto: Vladimir Protić