Subota, 18 Kolovoz 2012 21:57

4. Pismom kroz Slavoniju

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

UDRUGA „POŽEŠKA ZLATNA DOLINA“ ORGANIZIRALA LJETNI GLAZBENI FESTIVAL BRESTOVAC 2012.  -

BRESTOVAC – Sada već po četvrti puta Udruga „Požeška zlatna dolina“ organizirala je ljetni glazbeni festival Brestovac 2012. pod imenom „Pismom kroz Slavoniju“ na ljetnoj pozornici u dvorištu Vatrogasnog doma Brestovac. Kao i dosadašnjih godina, istakao je organizator, Stjepan Andrić, predsjednik Udruge, nastupili su mladi ali i poznati tamburaški sastavi i vokalni solisti iz Slavonije.

P8137402Festival su otvorili mladi domaći tamburaši TS Brijest, a u nastavku čili smo Kristinu Pavlović iz Cerovca, Jerka Grubišića iz Požege, TS Da Capo iz Požege, koji su se vratili s turneje po Kini. Brojna publika pozdravila je pljeskom uvijek dobar glas Ane Baketarić, koja je pjevala uz pratnju TS Castrum iz Kaptola, a po dvije pjesme otpjevali su i Dragan Kapčević iz Tekića i Stjepan Japarić iz Požege. TS Bisernica iz Požege izveli su dvije skladbe, a pratili su i vokalni nastup Zdravka Kneževića iz Dolca i Nikicu Oberana iz Eminovaca. Lijepo je publika prihvatila i TS Zlatna dolina iz Požege, a TS Slavonski san iz Đakova je odsvirao nekoliko pravih šokačkih pjesama, ali i pratio solisticu Sanju Krnić iz Đakova.

P8137442Kruna večeri bio je nastup Slavonskih zvona iz Đakova koji su pratili i pjevača Stjepana Jeršeka Štefa koji je brojno gledateljstvo odveo duboko u noć pjevajući svoje najbolje uspješnice ali i nove pjesme koje ćemo uskoro čuti na festivalima i novom nosaču zvuka.