Subota, 14 Svibanj 2016 12:55

Pobjednici TS Žute dunje i mlade TS Hrvatice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

42. FESTIVAL TAMBURAŠKE GLAZBE „ZLATNI GLAS ZLATNE DOLINE“ U KAPTOLU -

KAPTOL – Pobjednici ovogodišnjeg 42. izdanja jednog od najdugovječniji tamburaških glazbenih festivala u Hrvatskoj, „Zlatni glas zlatne doline“ su TS Žute dunje“ po ocjeni stručnog žirija i mlade tamburašice TS „Hrvatice“ po ocjeni posjetitelja u dvorani DVD Kaptol.

Najdugovječniji je to tamburaški festival koji je do sada iznjedrio poznata pjevačka imena, ali i dalje ide za novim uspjesima i novim pjesmama, a možda i novim talentima, istakao je načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić pozdravljajući goste u prepunoj dvorani kaptolačkog doma. – S pjesmom se išlo u ratove, a s pjesmom idemo i u svatove – istakao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević želeći da se neke pjesme zadrže dugo u pjevanju među narodom, te otvorio festival.

Na programu je bilo 19 skladbi, 10 za tamburaške sastave i 9 za vokalne soliste koje je pratio odlični TS Posegana. Nakon izvedenih svih skladbi, uslijedilo je glasovanje posjetitelja u dvorani za najbolje tri pjesme i izvođača po ocjeni posjetitelja. Uvjerljivo najviše glasova tako su dobile mlade tamburašice TS „Hrvatice“, koje vodi Robert Vojvodić, drugo mjesto osvojio je Slađan Poljak, koji je već imao uspjeha u kaptolu prijašnjih godina, a treće mjesto osvojila je Ivana Kocijan, mlada pjevačica iz Zagreba, koju su pratile njene prijateljice iz pjevačke skupine Kušlec iz Zagreba gdje zajedno pjevaju.

Dok su nas u pauzi zabavljali odlični tamburaši TS Garavi, stručni ocjenjivački sud izabrao je pobjednike, a ovogodišnji „Zlatni glas Zlatne doline“ postali su odlični tamburaši TS Žute dunje iz Cernika. Drugo mjesto pripalo je TS Lengeri iz Lipovca, najistočnijeg mjesta Hrvatske, aa treće mjesto pripalo je skupini s najviše izvođača, Muškoj pjevačkoj skupini Baće koje su pratili TS Žeteoc.

Cijelo izdanje festivala i koncert TS Garavi sniman je CMC televiziju, a medijski pokrovitelj je bio tjednik Kronika požeško-slavonska.

Tekst/foto: Vladimir Protić