Četvrtak, 05 Svibanj 2016 09:51

Program otvorila predstava za studente Veleučilišta

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKO GRADSKO KAZALIŠTE NAJAVILO BOGAT PROGRAM U SVIBNJU -

POŽEGA - Ovomjesečni program u Gradskom kazalištu bit će bogat s čak pet kazališnih predstava. Sve je započelo kazališnom predstavom za studente požeškog Veleučilišta koprivničkog kazališta Oberon, „Meštar Laket“ u režiji Damira Mađarića u kojoj glume Goran Koši i naša Antonija Stanišić Šperanda.

Za 20. svibnja najavljena je domaća predstava “Pjetlić i djed” u prijepodnevnim satima, a u večernjim satima od 20 sati revija plesa zagrebačkih plesača, studenata zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti.

U nedjelju 22. svibnja u kazalištu se održava koncert klape “Contra” iz Splita a 23. i 24. svibnja za učenike gradskih osnovnih škola u četiri termina biti će prikazan hrvatski dokumentarni film Matije Vukšića “Djeca tranzicije”. U srijedu 25. svibnja u 19 sati održat će se projekcija poljske komedije “Nije to što misliš draga”. Međunarodna manifestacija „Festival jednominutnog filma“ u dvorani kazališta 27. svibnja počinje sa programom i projekcijama s početkom u 20 sati.

Za subotu 28. svibnja u 18 sati premijerno će biti izvedena pokazna predstava “Rođendan iz snova” Male škole kazališta pod vodstvom Slavice Jelić, a u nedjelju 29. svibnja na programu je gostujuća predstava Scene Martin, crna komedija “Dok nas smrt ne rastavi” u režiji Dalibora Jurišića na tekst Nine Horvat u kojoj igraju Draško Zidar, Lidija Helajz, Hrvoje Perc, Justina Vojaković Fingler, Željko Mandić, Selena Andrić, Sara Lustig i Domagoj Mrkonjić.

Tekst/foto: Vladimir Protić