Četvrtak, 17 Svibanj 2012 08:36

Promocija: Velikosrpska agresija na Hrvatsku 1990-ih

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA GRADA POŽEGE NA PROMOVIRANJU KNJIGE  -

POŽEGA – Prepuna gradska vijećnica grada Požege dočekala je promociju knjige dr. sc. Ante Nazora „Velikosrpska agresija na Hrvatsku 1990-ih“, ravnatelja Hrvatskog memorijalno dokumentacijskog centra Domovinskog rata, koju je prezentirao i rad centra, te bogatu izdavačku djelatnost i knjige koje je izdao centar.

Slušateljima, uglavnom braniteljima i članovima obitelji poginulih branitelja, dr. Nazora je predstavio Krešimir Pavelić, predsjednik gradske podružnice UDVDR, zahvalivši mu što je pretočio u knjige istinu o Domovinskom ratu, na koji smo mi ponosni i što će naša djeca čitati tu istinu o stvaranju hrvatske države i Domovinskom ratu.P5090770

- Centar je formiran 2005. godine odlukom Sabora RH, da bi najsjajnije razdoblje hrvatske povijesti sačuvali za budućnost, da bi prikupili dokumente, gradivo arhivsko, da bi tu dokumentaciju stavili na uvid javnosti. U Centru radi 18 djelatnika, uglavnom povjesničara i do sada su tiskali oko 30-tak knjiga u nekoliko serija. Sve su knjige temeljene na dokumentima, sve što se nalazi u knjigama ima podlogu u izvorima, dokumentima i svjedočenjima sudionika Domovinskog rata. Niti jedna rečenica nije izmišljena niti iskonstruirana – istakao je dr. Nazor predstavljajući Centar.

Centar je izdao i seriju fotomonografija koje kroz fotografije svijetu pokazuju što se događalo u Hrvatskoj.

Posebno je predstavio knjigu Velikosrpska agresija na Hrvatsku 1990-ih u kojima je prikazana istina o Domovinskom ratu, koja je često prikazivana na drugačiji način, pa i u hrvatskim medijima. Dr. Nazor je odgovarao i na brojna pitanja nazočnih na predstavljanju knjige.